Beşikdüzü'nde açlık grevi sürüyor: Tutsaklar heyet istiyor

Baskıların sürdüğü Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsaklar, cezaevine heyet istedi.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı tutsakların başlattığı 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi eylemini bugün yeni grup devraldı. 14 tutsak, açlık grevi eylemini sürdürürken, Ahmet Öncü cezaevinde tutsak bulunan oğlu Şahin Öncü’yü ziyaret etti.  Şahin Öncü, babası aracılığıyla cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı.

Cezaevinde 12 Eylül uygulamalarının olduğunu belirten Baba Öncü, “Esat Oktay dönemi gibi baskı altında tutuluyorlar. Kendilerine gönderilen hiçbir şeyi vermiyorlar. Kitaplarını, radyolarını, gazetelerini vermiyorlar. Sosyal aktivite yok. Çıplak arama yapıyorlar. Bu nedenle açlık grevindeler” dedi. Tutsaklara yönelik baskının sona ermesi ve taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirten Öncü, “Götürdüğümüz eşyaları kendilerine vermiyorlar. Bir yönetici ile görüşmek istedik. Gardiyan ‘Savcı da benim müdür de benim. Her şey benim’ diye cevap veriyor” ifadelerini kullandı.

Tutsakların insan hakları savunucuları, hukukçuların cezaevinde inceleme yapması çağrısında bulunduğunu belirten baba Öncü, “HDP ve CHP’nin de bir heyet oluşturarak cezaevini ziyaret etmesi durumunda neler yaşandığını anlayacaklar. Tutuklular, araştırma yapılması durumunda yaşanan hak ihlallerinin tespit edilebileceğini söyledi” dedi.