Beştaş: HDP dimdik ayakta

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, partilerine saldırarak bitirmeyi amaçlayan AKP-MHP iktidarının başarılı olamayacağını vurgulayarak, HDP’nin dimdik ayakta durduğunu söyledi.

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP’nin saldırılardaki temel amacının HDP’yi resmi olarak kapatmadan çalışamaz hale getirmek olduğunu belirtti.

ANF’ye konuşan HDP’nin hukukçu vekillerinden Meral Danış Beştaş, AKP’nin belediyelere kayyum atayarak, siyasetçileri tutuklayarak HDP’nin erimesini ve bitmesini hedeflediğini; üstelik bunu yaparken hiçbir kural, kaide, ahlak ve ilke tanımadığını söyledi. Baskının vardığı noktayı, “Her sabah gözaltı haberleriyle güne başlıyoruz” diyerek özetleyen Beştaş, iktidarın bu amacında başarılı olamayacağının altını çizdi. Beştaş, HDP’nin 2015’ten bu yana benzer saldırılarla maruz kaldığını ama dimdik ayakta olduğunu ve her seçimde de güçlenerek geldiğini ifade etti.

AKP’NİN ACİZLİĞİNİN GÖSTERGESİ

Bu durumun aynı zamanda AKP’nin acizliğinin ve çaresizliğinin de göstergesi olduğunu kaydeden Beştaş, HDP’yi zayıflatmayı iktidarını devam ettirmenin bir yolu olarak gördüğünü söyledi. AKP’nin yerel seçimlerde HDP’nin izlediği stratejiyle büyük bir kayıp yaşadığını anımsatan Beştaş, her ne kadar bugün ortağı ile birlikte sayısal olarak iktidarda gözükse de bir azınlık hükümeti pozisyonuna düştüğünü belirtti. Beştaş, iktidarın 31 Mart ve 23 Haziran’da yerel seçimleri kaybetmenin getirdiği öfke ve kinle saldırdığını kaydetti.

BİZİ KRİMANALİZE EDEMEYECEKLER!

HDP’li siyasetçilerin yargılandığı davaların bomboş olduğunu hatırlatan Beştaş, şöyle devam etti: “Kesinlikle dişe dokunur bir iddia öne süremiyorlar, çünkü yok öyle bir suç. Geçen hafta Meclis Genel Kurulu’nda da söyledim: Bizden bir suç örgütü çıkaramayacaksınız. Biz legal, demokratik bir partiyiz; demokratik siyasette ısrar eden bir yerde duruyoruz ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Partimizi ve kitlemizi her gün televizyon programlarında tartışsalar da siyasetçileri gözaltına alsalar da bizi kriminalize edemeyecekler. Bu kadar tartışılan, kriminalize edilen, ötekileştirilen, buna rağmen dimdik ayakta duran HDP, 21. yüzyılın rekorunu kırdı. Bu duruşu kimse yıkamayacak.”

ERKEN SEÇİMDE ISRAR ETMEK LAZIM

“Onlar bu duyguyu bilmiyorlar” diyen Beştaş, şöyle konuştu: “Onların genel başkanı bir gün tutuklansa hepsi çil yavrusu gibi dağılırlar. Kimse nereye gideceğini bilemez. Şu anda iktidarlarını sürdürme yöntemi olarak kaba gücü tercih ediyorlar ama bu kaba güçle ülkeyi dünyanın en yalnız ve en tepki alan ülkesi haline getirdiler. Kayyum atamaları da iflas bayrağını çektiklerinin ve ülkeyi yönetemediklerinin göstergesi. İçeride de direnenler belli. Bu anlamda muhalefet yüzde 50-60’ı aşalı çok oldu. Ülke içerisinde bu tepkinin ve öfkenin ne kadar büyük bir boyutta olduğunu gördükleri için zor aygıtını kullanmaya ve korkuyu büyütmeye çalışıyorlar. Artık korku aşılıyor; daha çok cesaret ve direniş bulaşıyor ve büyüyor. Esas onların bir erken seçim ve iktidarı kaybetme korkusu var, o yüzden onların bu korkusunun üzerine gitmek, erke seçimde ısrar etmek lazım.”