Beştaş: Saldırılar iktidarın yol haritasıdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP ve muhalefete yönelik baskıların, “aslında iktidarın yol haritası” olduğunu kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve kongre öncesi partisine dönük yoğun baskı, gözaltı ve tutuklamalara ilişkin ANF’ye konuştu.

‘SALDIRILAR İKTİDARIN YOL HARİTASIDIR’

HDP’ye yönelik aralıksız süren baskıları değerlendiren Beştaş, “Bu saldırılar, muhalefeti etkisizleştirmek ve kendi iktidarlarını devam ettirmek istemelerindendir. Bu saldırılar aslında iktidarın yol haritasıdır” dedi.

Beştaş, “1 Kasım, 4 Kasım, sıkı yönetim, OHAL dönemi, ablukalar bunların hepsi birer örnektir. Baskılar özelde Kürt ve Kürt muhalefetine olsa da sadece HDP’ye değil, toplumsal muhalefete de uygulanıyor. Ama bugüne kadar yapılan haksızlık, hukuksuzluk ve saldırılara rağmen zayıflamadık. Aksine öfke duyuyoruz” diye ekledi.

‘İMRALI’DA TECRİT EDİLEN BARIŞ İHTİMALİDİR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bütün Türkiye’yi ilgilendirdiğine dikkat çeken Beştaş, “Tecridin çok geniş değerlendirilmesi gerekiyor. Tecrit sadece İmralı’da Sayın Öcalan ve arkadaşları üzerinde uygulanmıyor. Tecrit edilen aslında barış ve çözüm ihtimalidir, oradaki akıldır” şeklinde konuştu.

Beştaş, şöyle devam etti: “Görüşmelerin olduğu her dönemde toplumsal olarak bir rahatlama, bir tartışma kültürü gördük, deneyimledik. 2019-2015 yılları arasında Türkiye tarihi bir aralık yaşadı. Savaş ve tecrit kesinlikle birbirine bağlıdır ve çözümsüzlük de buna eklenmiş durumdadır. Tecridin ahlaki, vicdani, hukuki tarafı yok. Kürt halkının ya da halkların önderi kabul edilmiş bir şahsiyetten bahsediyoruz. Onun gücünün genele etkisini Türkiye devleti ve iktidarları da gayet iyi biliyor. Sayın Öcalan, Türkiye’nin Ortadoğu politikasındaki yanlışları yıllar önce tespit etti, bu konuda uyarıda bulundu ve öngörüleri doğrulandı. AKP-MHP ittifakı Türkiye’yi ciddi bir kaosa sürüklüyor. Bugün İdlib’te yaşananlar ortadır. Bu nedenle tecride sadece Kürtlerin değil, tüm toplumsal muhalefetin karşı olması gerekiyor’’ dedi.