Binler Bakırköy’de barış ve demokrasiyi haykırıyor

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği’nin düzenlediği mitingde binler bir araya geldi.

İktidarın savaş politikalarına karşı barış ve demokrasinin sesini yükselten binler, ayrıca Türk ordusunun Rojava'yı işgal saldırıları da "İşgalci devlet Rojava'dan defol" sloganıyla protesto ediliyor. 

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği tarafından Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen Dünya Barış Günü mitingi başladı. "Faşizme, Darbelere, Savaşa Karşı Demokrasi Ve Barış İstiyoruz" sloganıyla düzenlenen miting, binlerin alanı doldurmasıyla başladı. "Barış" ve "Aşiti" yazılı beyaz bayrakların dalgalandığı alana, yurttaşlar arama noktasından geçirildikten sonra alındı. "Biji aşiti", "Barış hemen şimdi", "İşkence insanlık suçudur", "Jin jıyan azadi", "İdama hayır", "Kardeşlik", "Eşitlik" ve "Barış" yazılı dövizlerin taşındığı alanda kurulan platformdaki led ekrana ise "#Barışhemenşimdi" yazısı yansıtıldı. 

Rojava devriminde yaşamını yitiren Eylem Ataş, Aziz Güler'in fotoğrafları ile devrimci önderlerin posterlerini açan kitle sık sık "İşgalci devlet Rojava'dan defol", "Direnen halklar kazanacak", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" ve "Be serok jiyan nabe" sloganları atıyor. Barış ve demokrasi talebinin yükseltildiği alanda buluşan binler, İmralı'da ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için ise sık sık "Be serok jiyan nabe" ve "Biji Serok Apo" sloganlarını atıyor. 

Platformdan çalınan Kürtçe, Lazca, Türkçe ve Ermenice şarkılar eşliğinde halayların çekildiği ve renkli görüntülere sahne olan miting alanına, yurttaşların girişi de devam ediyor. 

Mitinge, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği bileşeni siyasi parti, sendika ve meslek örgütlerinin genel başkanları ve HDP milletvekillerinin katılıyor.