BMG: Baskı düzenine diz çökmeyeceğiz

Kadıköy’de 4 Şubat’ta kuruluş deklarasyonu sırasındaki polis saldırısını kınayan BMG, “Abluka ve baskının altında BMG tüm ülkedeki baskı düzenine diz çökmeyeceğini, aşağı bakmayacağını ve boyun eğmeyeceğini ilan etti" dedi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 4 Şubat’ta kuruluşunu deklare etmek için Kadıköy’de yapmak istedikleri açıklamaya polisin müdahale etmiş ve 65 kişi gözaltına alınmıştı. Konuya ilişkin BMG, yazılı açıklama yaparak,  saldırıların birleşik mücadeleden duyulan korkudan kaynaklandığı ve buna karşı mücadelenin büyütüleceğini ifade etti. 

‘BOYUN EĞİLMEYECEĞİNİN İLANI’ 

Kuruluş deklarasyonunun yakın tarihte görülmemiş büyüklükte bir abluka ve saldırı altında gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, “BMG abluka ve baskının altında, tüm ülkedeki abluka ve baskı düzenine diz çökmeyeceğini, aşağı bakmayacağını ve boyun eğmeyeceğini ilan etti” denildi. 

SUÇ ÜRETME ÇABASI

Polis müdahalesinde gözaltına alınan 65 kişiden 61’inin götürüldüğü Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde suç üretilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Ortada gözaltı için bile gerekçe bulunmazken üzerlerine suç üretilmesi için emniyette bekletildiler. 8 Şubat’ta Anadolu Adliyesi’ne çıkarılan arkadaşlarımıza, ‘BMG eylemine neden katıldıkları’, ‘Boğaziçi eylemlerine neden katıldıkları’ ve daha pek çok soru soruldu. Adliye önünde arkadaşlarımızı beklemek ve BMG ile dayanışmak için gelenler kuşatıldı, gözaltı tehdidi ile eylem yasağı kararı ile dayanışmanın önü kesilmek istendi” diye belirtildi.

KORKUYORLAR

İfade işlemlerinin ardından verilen ev hapsi, adli kontrol cezalarının halkın örgütlü ve direnen güçlerini sindirmenin yeni bir yöntemi olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

“Amacı mayalanan isyanın önünü kesmektir. Mücadelenin önünü açmak, sokağın yolunu tutmak isteyenleri bir çeşit tutsak etme yöntemidir. 4 Şubat günü saatlerce havada helikopter uçuran, istisnasız her sokağa polis barikatı kuran, yolları araç ve yaya trafiğine kapatan, 8 Şubat’ta adliye önüne etten duvar ören Saray polisi bizlere Saray’ın ne kadar korktuğunu bir kez daha gösterdi.

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

Saray’ın içine düştüğü histerik korku nöbetleri kayyum rektör ataması sonrasında ve 4 Şubat'ta Kadıköy’de olduğu gibi debelendikçe kendini daha çok bataklığa sapladı. İşçilere, kadınlara, Kürtlere, Alevilere, gençlere, LGBTİ+’lara parmak sallayarak zapturapt altına aldığını zanneden faşist ittifak coğrafyanın dört bir yanında boy veren direnişleri iyi izlesin. Gün aşırı gözaltına alınan bir toplum halen direniyorsa, terörist damgasını vurduğunuz her kesim insanlar tarafından sahipleniliyorsa, hapse attığınız her genci tüm halklar bağrına basıyorsa siz kimi nasıl korkutacaksınız, sindireceksiniz? 

'DİRENİŞİ YÜKSELTMEKTEN BAŞKA BİR SEÇENEK YOKTUR’

 Biz, kapitalist-emperyalist sistemin azgınca saldırılarından kurtulmak için devrimden başka bir çıkar yol yok diye kurulduk. Saldırılarınızın temeli iddialarımızdır. İddialarımızda ne kadar ciddi olduğumuzu göreceksiniz. Bizim bu iktidardan hukuk talebimiz yoktur, adalet talebimiz hiç yoktur. Cesareti, umudu ve mücadeleyi tüm topluma bulaştırmaya kararlıyız. Boğaziçili öğrencilere, işçilere, kadınlara, Kürtlere, Alevilere, LGBTİ+’lara açtığınız savaşta tarafız. Bu süreçte tutuklanan ve ev hapsinde tutulan herkese mücadele sözü veriyoruz. BMG olarak herkesi daha fazla dayanışma ve mücadeleye çağırıyoruz. Tüm farklılıklarımızla birleşme, örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme dışında başka hiçbir kurtuluş seçeneği yoktur.”