Yazılı bir açıklama yapan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Merkez Komutanlığı, AKP / DAİŞ faşizminin işçi sınıfına, halklara, kadınlara, gençlere karşı yürüttüğü savaşı giderek şiddetlendirdiği ve kendisine biat etmeyen her kesime doğru genişlettiğini belirtti.
Faşist partinin karşıtlarını kontrol altına alma yönteminin biat etmeye zorlama ve devşirme olarak iki temel altında özetlenebileceğini vurgulayan BÖG Merkez Komutanlığı açıklamasında şunlara yer verildi: “AKP halka diz çöktürmek için faşist terör, tutuklama, işkence, tecavüz, işten çıkartma, tehdit, şantaj ve her tür mevcut hukukun dışındaki yöntemi uygulamaktadır. Devşirme politikası ise azımsanmayacak oranda diz çöktürme politikasının pratiklerinin sonucu olarak işlemektedir. Faşist parti tarafından devşirilerek işçi sınıfına, halklara ve ait olduğu çevreye ihanet edenler kuşkusuz Özgürlük Güçleri tarafından hakettikleri karşılığı almışlardır ve alacaklardır.
ÖZGÜRLÜK GÜÇLERİ!
Memleketin ve bölgemizin dört bir yanında tüm olanaksızlıkları aşarak umudun meşalesini yaktınız ve faşizme karşı devrimci savaşı başlattınız. Haziran Ayaklanmasında karşınızda dizleri titreyenler bugün sizin şahsınızda ‘mezar kazıcılarıyla’ karşı karşıya olduklarını biliyorlar. Faşist parti öyle çaresiz ki bütün gücüyle devrimci işçi sınıfına ve halklara saldırıyor. Faşist partinin artık bugün yapmakta olduğundan fazla yapabilecek hiçbir şeyi yok. Bu duruma karşı Özgürlük Güçlerinin kesintisiz devrimci taarruzu bir üst evreye sıçratacak kuvveti, planlaması ve olanakları vardır. Özgürlük Güçleri faşist partinin ucuz ve sığ taktikleriyle güçlerimizi kuşatma altına almaya, sınırlandırmaya çalışan faşizmin kolluk kuvvetlerine, çetelerine, polisine, istihbaratçılarına, işkencecilerine, tecavüzcülerine gereken yanıtı vermek doğrultusunda aşağıda sıralanan maddeleri hayata geçirecektir:
İşçi sınıfına ve halklara karşı gerçekleştirilen her katliamı en az üç misli cezalandırın.
Halka, işçilere, kadınlara, gençlere ve muhaliflere işkence uygulayan faşistleri ve merkezlerini imha edin.
Tecavüzcüleri, tacizcileri cezalandırın ve kadın katillerini ve onları kollayan, himaye eden AKP-IŞİD faşizminin kurumlarını imha edin.
Tutuklanan her anti-faşist ve devrimciye karşılık olarak en az üç AKP kurumunu imha edin ve faşist parti yöneticilerini cezalandırın.
İşçi sınıfını ve halkı silahlandırın her yerde devrimci savaş okulları kurun.
İşçi sınıfının ve halkın gösteri, yürüyüş eylemlerine ve yaşam alanlarına saldıran çevik kuvvet adı altındaki faşist çeteleri felç edin.
Faşist partinin yalakalarını, propaganda kurumlarını, destekçilerini cezalandırın.
Faşizme diz çökmeyen ve ona karşı savaşan tüm kişi ve güçleri bütün imkanlarınızı kullanarak destekleyin.
Faşist partinin devşirme siyasetine karşı yılgınlığı, pasifizmi, ataleti ve Birleşik Özgürlük güçlerinin devrimci savaş çizgisine karşı bozgunculuk yapmaya çalışan unsurları mahkum edin ve cezalandırın.
Dostlarımız faşizme karşı devrimci savaşı desteklemeye, yaygınlaştırmaya ve büyütmeye; düşmanlar devrimci savaşı engellemeye, zayıflatmaya çalışacaktır. Dost-düşman karşılıklı bu yolda elinden geleni ardına koymasın ve saymaya başlasın ki gerçekler ortaya çıksın. Gerçekler devrimcidir! Özgürlük Güçlerinin uygun gördüğü anda ve yerde halk düşmanları, faşizmin yalakaları-destekçileri-işbirlikçileri ve hainler gereken şekilde cevaplandırılacaktır.”