Boğaziçi direnişi: İTÜ öğrencileri de kayyum rektörü protesto etti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektöre karşı protestosu, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) de sıçradı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamalarına karşı protesto eylemleri birçok üniversiteye yayıldı.

Bu Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri de kendi üniversitelerinde rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı açıklamada, “Kayyum rektörler değil seçim istiyoruz” pankartı açıldı ve sık sık “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganı atıldı.

İTÜ öğrencisi Gökçe Yılmaz, üniversitelere atanan kayyumların özerk yapıya müdahale olduğu tepkisinde bulundu.

Yılmaz, Boğaziçi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun da doğrudan iktidarın içinden geldiğine dikkat çekerken, “Bu durum AKP’nin üniversitelere rektör değil kendi aklını atadığının göstergesidir. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesini sahipleniyoruz” dedi.

AKP’nin gençliği karanlığa sürüklediğinin altını çizen Yılmaz, bilimsel eğitimi tasfiye etmek için üniversitelerin zapt edildiğini kaydetti.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “AKP, bilimsel üretimin merkezi olan üniversitelerde akademik özerkliği korumak zorundadır. Üniversitelere karşı yürütülen gerici ve piyasacı müdahalelerden vazgeçilmelidir.  Üniversitelerin özgür düşünce ortamına müdahale eden iktidar, talepleri duymak zorundadır. Biz de İTÜ öğrencileri olarak bu görevi üstleniyor direnişi büyütme sözü veriyoruz.”