Boğaziçi direnişi: Nöbet eylemi ve tepkiler sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li kayyum Melih Bulu’nun atanmasına karşı öğrencilerin başlattığı nöbet eylemi sürerken, Adana’da da öğrenciler bir eylemle tepkilerini ifade etti.

Kayyum rektör Mehli Bulu’ya karşı protesto eylemleri 1’inci gününde devam ediyor.

Nöbet eylemi sırasında Güney Kampüsü’ne çadır kuran akademisyenler ve öğrenciler, iktidar aklının kayyımlar yoluyla eğitim kurumlarına taşındığı tepkisinde bulundu.

Öğrenciler “Çok dilli edebiyat dinletisi” platformu ile şiirler okuyarak kayyum dayatmasını protesto ederken, nöbet eyleminin bitiminde Güney Kampüsü’nde gerçekleşecek açıklamaya çağrı yapıldı.

Nöbetteki öğrenciler, diğer üniversiteleri de dayanışmaya ve üniversitelerin özerk yapısını bozmaya çalışanlara karşı birlik olmaya çağırdı.

Bir dayanışma eylemi Adana’da da gerçekleşti. Adana Üniversite Dayanışması, Gençlik Meydanı'nda protesto eyleminde bulundu.

Öğrenciler, "Kayyum rektörlere karşı yaşasın üniversitesi dayanışması" pankartı ile "Kayyum rektör istemiyoruz", "Bize gücünüz yetmez! Biz geleceğiz" ve "Özerk demokratik üniversite için mücadeleye" yazılı dövizler taşıdı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Ayşe Bezeğiş, "İktidarın kayyum politikası hepimizin ortak sorunudur. Melih Bulu atanan ilk rektör değil, son rektör de olmayacaktır. Bu hem bütün üniversitelerin hem de ülkenin tamamının sorunudur. Kayyum rektör atamaları her üniversitede üniversiteye dönük bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı bizler elbette üniversitelerimizi savunacağız" dedi.