BOTAŞ, işçilerden zorla ‘bağış’ alıyor: Maaş kesintisi!

Tüm dünyada Covid 19 salgınına ilişkin olarak devletler kaynak ayırırken, Türk devleti bağış adı altında zorla para toplamaya başladı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben 7 aylık maaşımı yatırıyorum” diyerek giderek yoksullaşan halkı, bu kez “bağış” adı altında yeni bir baskı kampanyasına maruz bırakıyor.

Bu açıklamanın ardından 31 Mart 2020’de, BOTAŞ Genel Müdürlük’ten çalışanlara Nisan 2020 maaşlarından 400 ile 200 lira kesileceğini bildiren bir telefon mesajı gönderildi.

BOTAŞ herhangi bir açıklama yapmazken ANF’nin ulaştığı ve adını vermek istemeyen bir BOTAŞ çalışanı, kampanyanı bir zorunluluğa dönüştürüldüğü tepkisinde bulundu.

Sözkonusu işçi, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü personelinin iznini almaksızın tüm çalışanlarından kesintiye gideceğini SMS olarak duyurdu. Bu kabul edilir değil. Bağış izin alınmaksızın yapılmaz. ABD, Fransa, İtalya hatta dünyanın birçok ülkesi halkı için kaynak ayırırken Türkiye’de para zorla halktan toplanıyor” dedi.

Gönderilen mesajda şu ifadeler dikkat çekiyor: “Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında 2020 Nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır. Kampanyaya, öngörülen tutardan daha fazla veya daha az miktarda bağış yapmak isteyen personelimizin [email protected]....”