Bremen’de seçim çalışmaları başladı

Bremen’de seçim çalışmaları başladı

Almanya’nın Bremen kentinde, 2015 genel seçim çalışmalarının startı verildi. Bremen ve Bremen Hafen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların katıldığı toplantı NAV-DEM öncülüğünde gerçekleştirildi. Bremen Birati eV. Derneğinde bir araya gelen Kürdistanlılar seçim çalışmalarının startını verdi.

Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda yürütülen tartımalar ardından hukuki, danışma, tekniki çalışmaların yürütülmesi, halkla ilişkiler, dini kurumlardan oluşan 73 kişiden oluşan komisyon kuruldu.

Komisyonlar öncelikli olarak, seçmen kitlesinin tespiti, seçmen kütüğüne kayıt işleminin yapılması, oy kullanma sürecinde yardımcı olma vb. çalışma yürütecek.

Seçim sürecinde gerek Avrupa’da, gerek Kürdistan ve Türkiye’deki çalışmalara nasıl güç ve katkı sağlanabileceği, Kürdistan’ın çeşitli illerinde çalışmalara aktif katılacak gönüllüleri açığa çıkarma çalışması da yürütülecek.

Seçim kampanyası sürecinde milletvekili adaylarının katılımı ile çeşitli toplantı, gece, seminer, etkinlik düzenlenmesi de kararlaştırıldı. Komisyon ayrıca Bremen Eyaleti’nde en az 8 bin seçmenin oy kullanması hedefine ulaşmak için komisyonlar önümüzdeki günlerde toplantılar da düzenleyecek.