Bugünün öne çıkan haberleri

19 Eylül 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Türk istihbarat örgütü MİT’e bağlı birimler, Qesrê alanı’na bağlı Serê Rola tepesi (burada KDP’ye ait karakol bulunuyor), Koliter, Mamê Rut, Berdezerdan, Şêrawaz bölgelerinde günlük olarak keşif faaliyetleri yürütülüyor.

 

BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Salı günü açıkladığı 2017 yılı raporuna göre geçen yıl dünya genelinde 15 yaşın altında toplam 6 milyon 300 bin çocuk yaşamını yitirdi. 

Bugün saat 15.00 sularında işgalci Türk ordusu Güney Kürdistan’ın Kanîmasîye bölgesine bağlı Dure köyünü obüslerle bombaladı. Saldırıda bir kişi yaralandı.

 

Üçüncü Havalimanı’nda insanca yaşam ve çalışma koşulları için iş bırakan binlerce inşaat işçisinden 24’ü dün gece çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

İran rejim güçleri, Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Kuzey sınır hattında bir grup kolbere saldırdı, bir kolber öldürüldü.

 

Berkin Elvan'ın katledilmesiyle ilgili davanın duruşmasında, katil polis Fatih Dalgalı'nın tutuklanma talebi reddedildi. 

 

Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Kurucular Kurulu üyesi Muhammed Rauf düzenlenen basın açıklamasında, Berhem Salih ile birlikte koalisyonun bazı üyelerinin de istifa ettiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi, Dêra Zor’un doğusundaki Yukarı Baxoz beldesinde yoğun çatışmaların yaşandığını ve çetelere ait bomba yüklü araçların imha edildiğini belirtti ve çatışmalarda 19 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.