Buldan: Şimdi HDP zamanı

HDP Eş Genel Başkanı, partisinin Kocaeli tarafından Gebze’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, HDP’nin bu ülkede büyük bir şans olduğunu belirterek, “Şimdi HDP zamanı” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, "Biz değiştireceğiz derhal istifa" şiarıyla Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir miting gerçekleştirdi.

Mevlana Kapalı Pazar Alanı'nda yapılan mitinge sabah saatlerinden itibaren yoğun bir akın başladı.

"Dem dema HDP'ê ye, edî bes e bes!" pankartının dikkat çektiği miting alanında, binlerce kişi, sanatçı Pınar Aydınlar'ın seslendirdiği şarkılar ve çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

Alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken sloganlar atıldı.

Mitinde konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tecride, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı alanlarda olduklarını belirtti.

Hükümetin yolsuzluklarına işaret eden Gergerlioğlu, “Sata sata ülkeyi bitirememişler. Hala satacak şeyler bulmaya çalışıyorlar. Ekonomiyi berbat ediyorlar” dedi.

Gergerlioğlu cezaevlerindeki duruma ilişkin “Zorbalıkla yüz binlerce kişi mahpus ediliyor. Daha geçen gün Aysel Tuğluk için Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaptık ve ikinci Garibe Gezer vakası yaşanmasın dedik. Kalktılar hakkımda soruşturma başlattılar. Hekimliğinden ihraç edildim, susmadım. Vekilliğimden ihraç edildim, susmadım. Sizin soruşturmalarınız vız gelir tırıs gider” şeklinde konuştu.

BULDAN: 2001’İN ÖTESİNDE BİR KRİZ VAR

Mitinge katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’yi değiştirmek için alanlarda olduklarını belirterek, “Çünkü üreten biziz, ürettiğimiz içinde yok sayılan, emeği çalınan biziz” dedi. 

“Birçok kesim ekonomik krizi çözmesi için oy vermişlerdi ama bugün ülkeyi getirdikleri nokta, 2001’in de ötesinde ve derin bir kriz var” diyen Buldan,  “Bu ülke krizlerin ve darbelerin ülkesidir. Krizler ve darbeler bu ülkede hiçbir zaman bitmiyor. Biz darbelere, krizlere, yok saymalara karşıyız. Biz artık bizi yok saymanıza ve görmemenize karşıyız” şeklinde konuştu.

Bu ülkenin sorunlarını çözecek tek partinin HDP olduğunu vurgulayan Buldan, AKP-MHP iktidarının mücadele ettiklerin tek şeyin “hak isyenler, hakkının arayanlar, kadınların eşitlik talebi” olduğunu kaydetti.

ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Asla boyun eğmeyeceklerini dile getiren Buldan, kapatma davasını da hatırlatarak,  “Türkiye’nin 6 milyondan fazla insanı bir partiye oy veriyorsa o partiyi kapatmaya hiç kimsenin gücü de yetmez” dedi.

“Biliyoruz ki bu ülkede herkesin, Türk’ü de Kürt’ü de Alevi’si de Ermeni’si de Süryani’si de hangi ırktan mezhepten inançtan olursa olsun bu ülkede istenilen tek bir şey var adalet, adalet, adalet” diyen Buldan, AKP’ye oy veren seçmenlere de seslendi:

“AKP’ye oy veren vicdanlı seçmenlere sesleniyoruz. Elinizi tamamıyla yüreğinizin üzerine koyma zamanı gelmiştir. Artık AKP’ye tek bir oy vermemeniz gerekiyor, çünkü ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Ülkenin bütün kaynaklarını kendileri için kullandılar. AKP’li seçmen de görüyor hatta AKP içinde vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Biz erken seçim çağrımızı yaparken, TBMM’ye ortak bir önerge ile gitmeyi düşünüyoruz. Bu önerge bütün muhalefetin ortak önergesi olacak. Biliyor ve inanıyoruz ki AKP içinde vicdanlı milletvekilleri var onlar da bizim önergemize evet oyu verecekler ve erken seçim kararını güçlü bir şekilde meclisten çıkaracağız. Buna inanıyoruz.”

ŞİMDİ HDP ZAMANI

Buldan, “Şimdi değişim zamanı, şimdi HDP zamanı” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben bir kez daha HDP’nin bu ülkede büyük bir şans olduğunu fırsat olduğunu bu şansın ve fırsatın bir dahaki seçimde önemli bir değişim ve dönüşüme vesile olacağına yürekten inanıyorum. Diliyorum ki bir an önce seçim olur bir baskın seçimle artık AKP ve MHP’nin olmadığı demokratik bir Türkiye, demokratik bir Cumhuriyet ve Türkiye halklarının barış içerisinde ortak bir yaşamda buluşmasının kısa bir zamanda gerçekleşmesini temenni ediyorum. Geldiğiniz için katıldığınız hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerin yüreğinde büyük bir umut var gözlerinizde büyük bir cesaret var. Bu umut ve cesaretin önümüzdeki günlerde büyük barışlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Miting sanatçı Azad Berdan’ın sahne almasıyla son buldu.