Buldan: AKP'nin gidişini hızlandıralım!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "AKP ile barış süreci olmaz. AKP’nin gidişini hızlandırmak muhalefetin elinde" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Antalya İl Örgütü’nün 3'üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreye partinin Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) gibi birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

'AKP MEŞRULUĞUNU YİTİRDİ'

Buldan, AKP’nin artık meşruluğunu kaybettiğini söylerken, "Devlet AKP’nin elinde, yargı ve hukuk bunların elinde. Ordu bunların hizmetinde, medya bunların denetiminde. Bu iktidar kendisine biat etmeyen herkese neredeyse yaşama hakkı dahi vermiyor. Ama bu ülkede tüm bunlara rağmen bu iktidara karşı dik duran, mücadele eden tek bir kesim varsa, o da HDP’dir" dedi.
Buldan, AKP hükümetinin bugün de İstanbul Kanal Projesi'nin hayata geçirerek ayakta durmaya çalıştığını kaydetti.

‘ROJAVA'YA SALDIRI HERKESE KAYBETTİRİYOR'

Uluslararası komplonun yıl dönümü olan 9 Ekim tarihinde, AKP iktidarının Rojava’ya saldırdığını hatırlatan Buldan, Kürt kazanımlarının hedef alındığını kaydetti. Rojava’ya saldırıyla sadece iktidarın değil, tüm Türkiye halklarının kaybedeceğini söyleyen Buldan, “AKP, Kürt halkını tanımayarak kazanımlarına karşı bir savaş başlattı. Kürtlerin statü olmasını istemeyen bir anlayış var. Bu savaşın kaybedeni Türkiye halkları oluyor. Halklar ekonomik krizlerle kaybediyor, anneler çocuklarının ölümleriyle kaybediyor. Şimdi de Libya’ya asker göndermek istiyor. AKP kendi koltuğunu sağlama almak, kendi iktidarını sağlamak için bu operasyonları yürütüyor" dedi.

ROBOSKÎ KATLİAMI

Buldan, "Türkiye tarihinin en vicdansız ve en kanlı katliamlarından biri olan Roboskî’nin üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen halen failleri yargılanmadı. Hatta Roboskîli aileler tutuklandı. Roboskî, bu ülkenin kanayan yarasıdır" diye konuştu.

‘AKP GİDİCİ VE BU GİDİŞİ HIZLANDIRMAK ELİMİZDE'

Ülkede “düşman hukuku”nun işletildiğini söyleyen Buldan, şunları kaydetti:
"AKP ile hiçbir şekilde barış süreci yürütülemez. Biz gerçek barışı Kürdü, Türkü ve Arabı ile getireceğiz. AKP en yakın zamanda dağılacak. AKP bugün üçe bölünmüştür. Birbirlerini yalanlayan ve suçlayan bir iktidar görüyoruz. AKP’nin gidişini hızlandırmak biz demokratik muhalefetin elindedir. Bu zaman gelmiş ve gidiyor. Bu süreci hızlandıralım, AKP büyük bir tokat yiyecek” dedi.
Kongrede HDP Antalya il eşşbaşkanlığa tekrar Remziye Zengin ve Muhsin Taşar seçildi.