Buldan: HDP düşmeyecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türk iktidarı ne yaparsa yapsın HDP’nin düşmediğini ve düşmeyeceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul 3’üncü Olağan Kongresinde konuştu.

Güncel gelişmeleri değerlendiren Buldan, ne yaparlarsa yapsınlar HDP’nin düşmeyeceğini belirtti.

Buldan, “Ne yaparlarsa yapsınlar HDP düşmedi düşmeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler susmadık susmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar diz çökmedik çökmeyeceğiz. Boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Biat etmedik etmeyeceğiz. HDP, bu düzen böyle gitmez diyen adalet diye haykıran, savaşa hayır, barış hemen şimdi diyen ve sömürüye karşı direnen, hakça, eşitçe, onurlu bir yaşam isteyen herkesin partisidir” dedi.

“HDP’nin siyasi mücadelesi ülkenin her yerinde, her bir köşesinde halklarımızın umudu olmaya, cesaret kaynağı olmaya devam etmektedir” diyen Buldan, “HDP var olduğu sürece cesaret de mücadele de zafer de var olacaktır” diye ekledi.

Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkesiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, onların mücadelesiyle bunun mümkün olacağını belirten Buldan, “Bu ülkenin halklarının ortak mücadelesinin bu ülkenin barışını da geleceğini de yaratmaktır bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

HDP SAVAŞA KARŞI ÇIKAN TEK PARTİ

Buldan, konuşmasının devamında özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün HDP savaşa karşı çıkan tek partidir. Şunu görüyoruz ki Afrin’le başlayan, Kuzey Suriye ile devam eden savaş başladığında karşı çıkan, ses çıkaran tek parti HDP olmuştur. Biz biliyoruz ki ölerek ve öldürerek değil yaşayarak ve yaşatarak her şey mümkündür. Afrin savaşında ve bugün Rojava savaşında Türkiye’nin oraya asker göndermesi, oraya işgal girişimi bu savaşı başlatması kabul edilebilir bir durum değildir.”

“Orada yaşayan halkları başta Kürtleri ve oradaki tüm halkları topraklarından sürgün etmek, topraklarından göndermek hiç kimsenin haddine değildir, buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Oradaki halklar kendi kararlarını kendileri verecekler. Oradaki halklar yeni bir anayasa ile geleceklerini garanti altına alacaklar. Oradaki halklar barış içinde, huzur içinde yaşıyor ve yaşarken oraya müdahale etmek, demografik yapıyı değiştirmek hiç kimsenin haddine değildir.”

KÜRTSÜZ BİR DÜNYA YARATMAK İSTİYORLAR

“Evet Kürtsüz bir dünya yaratmak istiyorlar. Nerede bir Kürt varsa o Kürde nefes aldırmamak istiyorlar. Bunu hem içeride hem dışarıda yapıyorlar. Kuzey Suriye’ye de bunun için gittiklerini biliyoruz. Sandılar ki Suriye’ye gittikleri zaman tüm dünya onları destekleyecek. Sandılar ki Kürtler eski Kürtler, sandılar ki bu coğrafya eski coğrafya. Sandılar ki dünya geçen yüzyılki dünya.”

Türk iktidarının “ülkeyi bütün dünyadan tecrit ettiğini” belirten Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti. Buldan, “Dolmabahçe Mutabakatı bu ülke için bir şanstı. Dolmabahçe Mutabakatı kabul edilmiş olsaydı, yok sayılmasaydı, bugün ne Washington ne de Moskova’da ayrı bir mutabakat imzalanmak zorunda kalınmayacaktı” dedi.

KÜRTLER OLMADAN HİÇBİR DENKLEM KURULAMAZ

Buldan, bu coğrafyada Kürtler olmadan hiçbir şekilde bir denge ve denklem kurulamayacağını şu sözlerle ifade etti:

“Şunu çok açık olarak ifade etmek isterim ki Kürt halkının iradesini tanımayan, dikkate almayan hiçbir politikanın başarı şansı yoktur. Bu coğrafyada Kürtler olmadan hiçbir şekilde bir denge ve denklem artık kurulamaz. Herkesin bunu iyi bilmesi gerekir. Bu ülkeyi yönetenlerin de bunu iyi bilmesi gerekir. Bu gerçeği görmek yerine inkar ve imha politikalarında ısrar edenler sadece Türkiye’nin dışında değil Türkiye’nin içinde de inkar ve imha politikasını sürdürmeye kararlı gözüküyorlar.”

Tutsak edilen Kürt siyasetçilerini hatırlatan Buldan, “Bir gün Kürtlerle masaya oturmak istediğinizde bulamayacaksınız, tek bir Kürt bile sizinle el sıkışmayı reddedecek” diye konuştu.