Buldan için ‘yargılamanın durdurulması’ talebi reddedildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın duruşmasında “yargılamanın durdurulması” talep edildi ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptığı basın açıklamaları ve katıldığı etkinlikler nedeniyle yargılama konusu oldu.

Türk yargısının “örgüt üyesi” olmakla suçladığı Buldan hakkındaki davanın 11’inci duruşması, Ankara 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Buldan, duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Buldan’ın avukatlarından Kenan Maçoğlu, bir önceki celsede HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin verilen kararı hatırlattı.

Maçoğlu, “Karar çok açık ve tartışmaya mahal vermeyen bir karar. Yasada bir boşluk olduğunu ve yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini ve bir milletvekili hakkında yargılama yapılamayacağını söyleyen bir karar. Bu yargılamanın durdurulması gerekiyor. Aksi takdirde suç işlemiş olursunuz” dedi. 

Avukatların, yargılamanın durdurulmasını talebi mahkeme heyeti tarafından reddedilerek, bir sonraki duruşma 16 Şubat 2022’ye ertelendi.