Buldan:  Meclis’te halkların temsilcisi olacağız

Partisinin Bingöl mitinginde konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, AKP- MHP ittifakına dikkat çekerek, “Kürdün oyuyla Kurdu Meclis’e koyma amacındalar. ‘Taş üstün de taş, omuz üstünde baş bırakmayın’ diyen zihniyetle ittifak yaptılar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, seçim mitinglerine bugün Bingöl ile devam etti. Karayolu ile geldiği Solhan ilçesinde yüzlerce partili tarafından karşılanan Buldan, milletvekilleri adayları ile birlikte konvoy eşliğinde kent merkezinde şehir turu yaptı. Buradan mitingin yapılacağı PTT Kavşağına geçen Buldan, özellikle gençlerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Dolup taşan mitinge kent milletvekili adayları yanı sıra milletvekili Hişyar Özsoy da katıldı.

Mitingde ilk konuşan Bingöl’ün tek kadın adayı Şefika Doğan, Bingöl halkının zülüm iktidarına artık yeter diyeceğini söyledi. Diğer aday Nihat Aksoy de, iktidarın belirlediği adayların utanmadan pişkin bir şekilde Bingöl’den oy istediklerini belirterek, AKP verilen her oyun zulüm düzenine ortak olmak anlamına geleceğini dile getirdi. Erdal Aydemir ise, Bingöl’ün isyan ve direnişin şehri olduğunu ifade etti. Aydemir, AKP siyasetinin din istismarı olduğunun vurgulayarak, dinin hiçbir zamana bu kadar zarar görmediğini vurguladı.

ÖZSOY: HÜKÜMET SEÇİMİ ATLATMAK İÇİN İNGİLDEREDEN DİLENDİ

Milletvekili Hişyar Özsoy da hükümetin seçimi atlatmak için İngiltere’den dilendiğini belirterek ekonomideki çöküşün her geçen gün daha fazla derinleştiğini söyledi. Ardından 9 yıl hapis cezası verilen İdris Baluken’in Meclis’te yaptığı konuşma sine vizyondan gösterildi. Yine Edirne Cezaevinde tutuklu olan HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesaj okundu. Daha sonra Kadir Gecesi Demokratik İslam Kongresi üyeleri sahneye çıktı. Din Alimi Mela Meheme Zobrin, zulümden yana olmayın diye halka seslendi.

BULDAN: AKP’NİN 16 YILLIK İKTİDARINDA ZULÜM GÖRMEYEN KALMADI

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ülkenin AKP ve Tayyip Erdoğan’a mahkum olmadığını ifade ederek, “Bu ülke AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a muhtaç değildir. Şimdiden yardım dağıtmaya başlamışlar. AKP’nin 16 yıllık iktidarında zulüm görmeyen kalmadı. Bu kenti yoksulluğa sefalete karşı mahkum ettiler. O yardımlar sizin cebinizden çıkan vergilerle alınıyor. O yardımları alın ama AKP’ye tek bir oy vermeyin. Yüzleri yok sizden oy isteyecekler. Muhtarları topluyorlar, vali ve kaymakamı esnafa gönderiyorlar, tehdit ediyorlar şantaj ediyorlar. Ancak halk kararını verdi. Kimse tehditlerine boyun eğmeyecek. Herkes kararını verdi Recep Tayyip Erdoğan, gidicisin gidici başka bir yol yok” dedi.

Dini AKP’den öğrenmediklerini ve Kürtlerin dil, kültür ve kimlik sorunu güvenlik politikaları ile çözmeye çalıştıklarını dile getiren Buldan, şöyle devam etti: “Biz onlardan dini öğrenmedik, bize dinimizi öğretmesinler. Biz geçmişten beri dinimize bağlıyız. Seçim çalışmalarında camileri kullanmaya başladılar. Bu anlayışa karşı bu düşünceye karşı Kürtler ve diğer halklar kararını verdi. Bizimi sorunlarımızı güvenlik politikaları ile çözmeye kalktılar. Oysa bu halkın bir kimlik, dil, kültür sorunu var. Hiç kimsenin gücü kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi inkar etmeye yetmeyecektir.

AKP’nin MHP ile ittifak kurduklarını, Kürdün oyuyla Kurdu Meclis’e koyma amacında olduklarını vurgulayan Buldan, şöyle dedi: “’Taş üstün de taş, omuz üstünde baş bırakmayın’ diyen zihniyetle ittifak yaptılar. Ve bizi baraj altında bırakmaya çalışacaklar, çok oyunlar oynayacaklar, ancak bizler her türlü şiddete, engele, karşı bu barajı aşacağız. Mecliste halkların temsilcisi olacağız. Üç yiğit adayımız var, onları size emanet ediyoruz inanılıyoruz ki Çewlig halkı iradesine sahip çıkacak.”

Konuşmasında tutuklu buluna kent milletvekili İdris Baluken’e değinen Buldan, Bingöl halkının Kürde yaklaşımı cezalandıracağını söyledi.

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Her gün binlerce yalan söylüyorlar. 6-8 Ekim olaylarının araştırılması için önerge verdik AKP’nin oyları ile reddedildi. Olayların üstünü ivedilikle kapatmaya çalıştılar. O gün yaşamını yitiren insanların çoğu bizim partili arkadaşlarımızdı. Ve polislerin ateşiyle hayatlarını kaybettiler. Oysa şimdi binlerce yalan söyleyerek kara propaganda yapıyorlar. HDP’nin siyasetinden, Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok gitme zamanı geldi. Recep Tayyip Erdoğan son kullanma tarihi bitmek üzere.”

Sandık güvenliği konusunda da uyarılarda bulunan Buldan, “Kimseye sandıklarımızdan çalmasına izin vermeyelim. Sandıklarımıza sonuna kadar sahip çıkalım. Sandıkları koruduğumuzda üç arkadaşımızı da meclise gönderebiliriz” dedi. Buldan, Bingöl milletvekili adayları ile birlikte mitinge katılanları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.