Buldan: Yürüyüşümüz mutlaka kazandıracak

HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü sürerken, Sultanbeyli'de konuşan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Yürüyüşümüz amacına ulaşacak, mutlaka kazanacağız" dedi. Buldan, "Bekle bizi Ankara, geliyoruz" mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' sürüyor. Edirne kolunda yer alanlar, Sultanbeyli’de. Yürüyüşün bugünkü programın öncülüğünü yapan HDP Kadın Meclisi’nin Sultangazi ilçesinde oluşturduğu mor konvoy, kentin diğer yakasındaki Sultanbeyli ilçesine vardı.

Konvoyda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri, Halkların Demokratik Kongresi (DTK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yer aldı.

İlçe girişinde konvoyun önünü kesen polisler, kimlik kontrolü dayatmasında bulundu, konvoy oluşturulmasına engel çıkardı. Kendilerini Hamidiye Mahallesi’nde bulunan İbrahim Dede Parkı’nda bekleyen partililerin yanına ulaşan Buldan ve beraberindekiler, burada coşkuyla karşılandı.

Partililer, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Çağlar Demirel, Aysel Tuğluk, Edibe Şahin ve Nurhayat Altun gibi rehin tutulan kadın siyasetçilerin fotoğraflarını taşıdı.

'HALKLA BULUŞMAMIZI ENGELLEYEMEZLER'

Buldan, İstanbul’daki eylem ve etkinlikleri hakkında bilgiler verirken, şunları söyledi: "Edirne’de başlayan bu yolculukta önümüze çeşitli engellemeler ve barikatlar kuruldu. Halkla bir araya gelmemizi engelleme çalıştılar. Bugün de konvoyumuzun kitlesel bir şekilde ilçeye giriş yapmasına izin vermediler. Bu engellemeler faşizmdir, antidemokratiktir, yasalara ve anayasaya aykırıdır. Kurulan barikatlar halkla bir araya gelmemize engel olamayacak. HDP'nin darbeye karşı yürüyüşünü hiçbir şekilde hiçbir şartta engelleyemeyeceksiniz. Biz bu ülkede barışın, demokrasinin ve özgürlüklerin teminatıyız."

'YÜRÜYÜŞÜMÜZ AMACINA ULAŞACAK'

Kandıra Cezaevi'ne hareket edeceklerini belirten Buldan, partilerinin rehin tutulan milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve üyelerinin isimlerini tek tek saydı. Buldan, "İradeleri gasp edilmiş milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımızın cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduklarını biliyoruz. Bu hukuksuzluklara karşı başlattığımız yürüyüşümüz amacına ulaşacaktır. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir" diye belirtti.

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ' MESAJI

Buldan, "Demokrasi yürüyüşümüzü yarın Ankara'da tamamlıyoruz" diyerek, şunları ifade etti:

"Ankara'da belirli bir yerde, bir deklarasyonla birlikte yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Ancak bu yürüyüşü sonlandırmayacağız. Farklı etkinliklerle sizinle bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu yol uzun bir yol. Bu yolun sonunda barış, demokrasi ve adalet var. Bekle bizi Ankara, geliyoruz. Hepimizin yolu açık olsun. Mutlaka kazanacağız, mutlaka başaracağız. An serkeftin, an serkeftin!"

Buldan ve beraberindekiler, Kandıra Cezaevi önünde doğru yola çıktı.