Denizli'de Ýlköðretim Okullarında çocuklara daðıtılan sütlerin bozuk çıkması üzerine süt firmalarında yapılan incelemede, AKP eski Ýlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan'ın sahibi olduðu Aynes firmasından alınan sütlerin bozuk olduðu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada, Ayes firması yerine, süt analizinin yapıldıðı ve Ayes firmasının ürettiði sütün bozuk olduðunu rapor eden laboratuar kapatıldı.
CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin, okullara daðıtılan Aynes firmasına ait sütlerden alınan numunelerin Denizli Gıda Kontrol Laboratuarınca incelendiðini ve bozuk çıktıðını açıkladı. TBMM'ye de bir önerge de vererek ‘"Bu firma, Başbakan Erdoðan'ın açılışını yaptıðı, AK Parti Denizli Merkez Ýlçe eski Başkanı Mehmet Ali Özkan'ın da ortaðı olduðu firmadır. Daðıttıðı sütün bozuk olduðu resmi analiz raporuyla belirlenen firma, süt daðıtımına devam edecek midir?" diye sormuştu.
CHP'li Keskin'in önergesine herhangi bir cevap verilmezken, Denizli'de tahlil edilen sütlere 'bozuk' raporu veren laboratuar kapatıldı.
AKP'li işadamı Mehmet Ali Özkan'ın ortaðı olduðu Ayes firmasına ise herhangi bir ceza verilmedi.