Çözülme süreci: Tutuklama ve görevden almalar yayılıyor

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından devlet içindeki çözülme ve tasfiye süreci devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, darbe girişiminin ardından, bakanlık bünyesindeki 245 personelin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammet Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci de görevlerinden alındı.

Yine aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu Hakimi İbrahim Okur'un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında ise 27 hakim ve savcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bunlardan 23'ü tutuklandı, 4'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında da aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788 kişi tutuklandı. Nöbetçi hakimliklerde bin 522 kişinin işlemlerinin ise sürdüğü öğrenildi.