Cumartesi Anneleri canlı yayınla seslendi

Cumartesi Anneleri, adalet arayışını sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla sürdürdü.

Cumartesi Anneleri, 782 haftadır fail meçhul cinayete uğrayan yakınlarının faillerini ve kaybedilenlerin akıbetini soruyor. Cumartesi Anneleri, koronavirüs nedeniyle bu hafta sokakta yapamadığı eylemini sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla sürdürdü.

'HERKESE VE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ SUNULMALI'

Anneler adına hazırlanan açıklamayı İHD üyesi Besna Tosun okudu.
Tosun, şunları söyledi:
“Öncelikle salgının kontrol altına alınması ve salgınla mücadelenin şeffaflık içinde yürütülmesi zorunludur. Toplumun nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğunu bilmeye hakkı vardır. Sağlık da hukuk ve adalet gibi herkesin hakkıdır ve asla ticarileştirilemez. Devlet egemenlik alanında bulunan herkese ücretsiz, nitelikli ve adil sağlık hizmeti sunmalıdır. Bu devletin anayasal görevidir. Salgının etkilerine karşı korunmasız durumda olan insanlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmalıdır. Devletler bunun için vardır. Yurttaşlar bunun için devletlere vergi öderler.

'HUZURU DEVLET BOZUYOR'

782 haftadır devlet sorumluluğunda işlenen ciddi ihlaller söz konusu olduğunda tüm toplum için güven ve huzur içinde bir yaşamın mümkün olamayacağını söylüyoruz. 782 haftadır hakikatlerin ve insan haklarına saygılı demokrasinin üzerinde yükselen bir siyaset talep ediyoruz. 782 haftadır hesap verebilen, hukukun üstünlüğünü esas alan bir yönetim talep ediyor ve bunun için kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz.
782 haftadır ısrarla sürdürdüğümüz mücadelemiz yalnız kayıplarımız için değil, bu topraklarda yaşayan herkesin huzuru ve mutluluğu içindir.
Gözaltında kaybedilen sevdiklerimiz için hakikat ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. 83 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz. Yaşam hakkı ve dayanışma değerlerini hatırlama ve hatırlatmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bu günlerde  herkesi bizi izlemeye, hakikat ve adalet talebimizi sosyal medyadan yaygınlaştırarak sesimize ses katmaya çağırıyoruz.”