Son Dakika: DEM Parti Heyeti, İmralı’ya hareket etti

DBP PM üyesi Kaplan: Hastanelerde kan ihtiyacı var

Antep'te düğüne yapılan bombalı saldırının olduğu alandan ANF'ye bilgi veren DBP PM üyesi İsmail Kaplan, çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu belirterek, tüm kan gruplarına ihtiyaç duyulduğunu ve herkesi hastanelere kan vermeye çağırdı.

Kaplan, canlı bomba saldırısının Suruç ve Ankara'ya yapılan bombalı saldırılar ile birebir aynı olduğunu söyledi.

Antep'in merkez Şahinbey ilçesine bağlı Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Beybahçe mahallesinde yapılan bir sokak düğüne DAİŞ çetelerince yapıldığı belirtilen canlı bomba saldırısında onlarca kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandı. Olay yerinde bulunan DBP PM üyesi İsmail Kaplan yaşananları ANF'ye anlattı. 
Olay yerinde onlarca kişinin cenazesi olduğunu söyleyen Kaplan, "Bizi olay yerine yaklaştırmıyorlar. Yarılı sayısı 50'linin üzerindedir. Elimizde net bir rakam olmamak ile beraber tüm arkadaşlarımızı bu konuda seferber etmiş ve hastanelere doğru yönlendirmiş durumdayız. Olay yerindeyiz olay yeri ile aramızda 50 metrelik bir mesafe var. Olayın yaşandığı noktada çevik kuvvet, polis ve askerler var. Yapılan düğün sahiplerinin yakın aileleri ile görüşüyoruz. Bazıları 40, bazıları da 50 ölünün olduğunu söylüyor" dedi. 

Antap'teki saldırının Suruç ve Ankara'da DAİŞ çetelerince yapılan saldırılar ile birebir olduğunu söyleyen Kaplan, "Gözlemlerimize göre; olayın benzeri Ankara ve Suruç'ta yaşandı. Beybahçe mahallesi de tamamıyla Kürtlerin yaşadığı bir mahalle olması itibariyle canlı bomba saldırısının DAİŞ çetelerince gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Kargaşanın hakim olduğu alanda bomba saldırısının gerçekleştirildiği alanda kaos hali hakim" diye aktardı. 

Ambulansların olay yerinden yarılılar ile birlikte ölüleri taşıdığını söyleyen Kaplan, "Saldırıyı duyan ve düğünde yakınları olan ailelerin olay yerine akını devam ediyor. Hastanelerde görevlendirdiğimiz arkadaşların bizlere verdiği bilgiye göre; tüm kan gruplarından kana ihtiyaç var. Duyarlı olan halkımızın bu konuda hastanelere giderek kan vermesi gerekiyor" dedi.