DBP Van İl Eşbaşkanı: Cezaevlerinde işkence sistematik bir hal aldı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, cezaevinde açlık grevindeki siyasi tutsaklara yönelik baskıların da sistematik bir hal aldığını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarına karşı Türk cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevi 288 gündür sürüyor. Tüm baskılara rağmen siyasi tutsaklar iradelerini ortaya koyarak büyük bir direniş sergiliyor. Açlık grevlerinin geldiği noktaya rağmen hükümet bugüne kadar bir adım atmış değil. Kendi hukukunu çiğneyen AKP-MHP bloğu, Abdullah Öcalan’ın ailesiyle görüşmesine dahi izin vermiyor.

Tecrit politikalarına karşı cezaevlerinde süren direnişi ANF’ye değerlendiren DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, “Abdullah Öcalan İmralı cezaevinde 22 yıldır tecrit altındadır. 2015 yılından bu yana ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Salgın süreci nedeniyle Abdullah Öcalan’ın sağlığından endişeliyiz. Van halkı ve DBP adına çağrımız, bu görüşmelerin bir an önce sağlanmasıdır” dedi.

'TECRİT BİR AN ÖNCE SON BULMALIDIR'

İmralı tecridine karşı cezaevlerinde binlerce tutsağın 288 gündür açlık grevini sürdürdüğünü hatırlatan Uyar, Cezaevinde binlerce arkadaşımız açlık grevi direnişine girmiştir. Parti olarak defalarca söyledik, bugün de söylüyoruz. Biz tecridi kınıyoruz. Tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Adalet Bakanlığı duyarlı olmalıdır.”

'HASTANEDE BİLE TECRİT UYGULANIYOR'

Direnişi sürdüren siyasi tutsaklar üzerinde baskıların arttığını dile getiren Uyar, “288 gündür süren açlık grevlerinde hasta arkadaşlarımız doktora gidemiyor. Çünkü tutsaklar hastanede 14 gün boyunca tek başına tutuluyor. Kürtçe mektuplar verilmiyor, ince aramalar var. Cezaevinde tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Baskılar büyük. Tekrar söylüyoruz. Tecride son verilsin ve çözüm bulunsun” çağrısında bulundu.