Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Demirtaş ve Mızraklı, Jina Emini için saçlarını kazıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), tutsak siyasetçileri Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın, Tahran’da Ahlak Polisi tarafından katledilen Kürt genç kadın Jina Emini için saçlarını kazıttığını duyurdu.

Türk devletinin cezaevinde rehin tuttuğu önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, “Jina Emini’nin  katledilmesini protesto etmek ve İran’daki direnişe destek vermek amacıyla saçlarını kazıttı.”

Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Saçının teli göründü diye İran ‘ahlak polisi’ tarafından katledilen Jina Emini’nin acısını yüreğimizin en derininden hissediyoruz. 

Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı ile beraber bugün saçımızı kazıttık. 

Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun. 

Jina Emini’ye Allah’tan rahmet ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyor; selamla birlikte dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”