Deniz Poyraz taziyesinde ‘isyan’ ve ‘mücadele’ mesajı

HDP İzmir İl binasında 17 Haziran günü katledilen Deniz Poyraz için HDP İstanbul İl Örgütü’nde kurulan taziyeyi çok sayıda sivil toplum örgütü ziyret ederek dayanışma mesajları verdi.

İstanbul’da kurulan taziyeyi ikinci gününde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez ve ilçe yönetimleri, Kadınlar Birlikte Güçlü (KGB), 78’liler Girişimi ve Barış Anneleri ziyaret etti.

Ziyaretçileri HDP MYK üyesi Ferhat Encü ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı karşıladı.

HDK İstanbul Meclis Eşsözcüsü Aynur Cengiz, HDP’ye başsağlığı dileyerek, “Yasta değiliz, isyandayız” dedi.

Cengiz “Bu kurşun öncelikle kadına ve Kürde sıkıldı” derken, Eşsözcü Erkan Tepeli ise “Bütün muhalif güçlerin bu meseleyi iyi sahiplenmesi, dayanışmanın siyasi bir nezaketten öte politik bir ortaklaşmaya dönüşmesi güçlü bir ihtimal. Her alanda politik bir ortaklaşma var. Biz yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, “Mücadeleyi büyütmek, yaymak dışında başka seçeneğimiz yok” vurgusunda bulundu.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı  “Önümüze çıkacak en somut görev bu saldırıya verilecek en anlamlı cevap; örgütlenmek ve  faşizme karşı birleşik cepheyi örmektir” ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez ve İstanbul şubeleri adına da bir heyet taziye ziyaretinde bulundu.

Diğer bir ziyaret Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) üyeleri tarafından gerçekleşti.

KBG üyesi Tülay Korkutan, HDP’nin yıllardır hedef gösterildiğine dikkat çekerek, “Biz kadınlar açısından hedef gösterilme, faillerin cezasız bırakılmasını çok iyi biliyoruz. Kadınlar olarak HDP’nin yanındayız, dayanışma içerisindeyiz. Yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret ardından il binası önünde açıklama yapan KBG’den Feride Eralp, “Deniz’i aramızdan alan bu saldırının AKP iktidarının HDP’yi açıkça ve sürekli olarak hedef gösterdiği, bir siyasi partiye karşı savaş politikası yürüttüğü böylesi bir dönemde gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını biliyoruz. MHP Deniz Poyraz’ı hedef alıp suçu ve katliamı meşrulaştırmaya çalıştı. Bu sebeple tetiği çekenin tek fail olmadığını da biliyoruz. HDP’yi hedef gösteren iktidar, saldırgana müdahale etmeyen ve hatta silahlandıran devlet bu cinayetin ortağı. HDP’nin yanındayız, bu savaş düzenine karşı birlikte mücadele ediyoruz, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Barış Anneleri İnisiyatifi taziye ziyareti ardından il binası önünde bir açıklama yaptı. Barış Annesi Hikmiye Önel, “Anneler yıllardır barış, barış diyoruz. Artık hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz ölümden, hiçbir şeyden korkmuyoruz. Biz barış istiyoruz” dedi.  Taziye çarşamba günü de sürecek.