Depremzede Mullaoğlu: Oğlumun cenazesi morgdan sokağa atıldı!

Depremzede Eser Mullaoğlu, depremin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden 15 yaşındaki oğlunun cenazesinin morgdan sokağa atıldığını söyledi.

Mereş merkezli depremde yoğun bakımdaki hastaların ölüme terk edilmesi skandalıyla gündeme gelen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Ali Nasır Mullaoğlu’nun cenazesinin de morgdan sokağa bırakıldığı ortaya çıktı. ANF’ye konuşan anne Eser Mullaoğlu, “Kimsenin hakkı yok oğlumu sokağa atmaya” diye feryat etti.

‘SOKAĞIN ORTASINA ATMIŞLAR OĞLUMU’

Hatay Elektrik Mahallesi’nde oturan üç çocuk annesi Eser Mullaoğlu, 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremde 15 yaşındaki oğlunu kaybetti. O gece yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Mullaoğlu, “Deprem esnasında oğlumu dışarıya çıkardım. Orada beklemesini istedim. Kardeşlerini de kurtarmaya giderken, oğlumun başına beton yığını düştü, kafası ezildi ve oracıkta hayatını kaybetti. Muhtar onu arabaya koyup Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna götürdü ve beni arayarak cenazeyi oradan almamı söyledi. Aradan saatler geçtikten sonra akrabamı hastaneye gönderdim. Ancak oraya gittiğinde hemen beni arayarak oğlum Ali Nasır’ın sokağa bırakıldığını haber verdi. Gittim bir baktım ki sokağın ortasına atmışlar oğlumu” dedi.

‘ACIMA ACI KATTILAR!’

Oğlunun cenazesini arabasının bagajına koymak zorunda kalan Mullaoğlu, o günlerde kimse cenaze almadığı için oğlunun battaniyeye sarılı bir biçimde günlerce bagajda beklediğini söyledi. Deprem esnasında eşinin yurt dışında olduğunu, haberi duyar duymaz geldiğini belirten acılı anne, oğlunu kendi imkanlarıyla defnettiklerini söyledi. Oğlunu morgdan dışarıya atarak acısına acı kattıklarını vurgulayan Mullaoğlu, şunları kaydetti: “Kimsenin oğlumu dışarıya atma hakkı yok. 15 yaşında bir çocuktan söz ediyoruz. Eğer akrabam gidip o gün hastaneye bakmasaydı oğluma ne olduğunu bilemeyecektik. Nerede arayacaktım oğlumu? Bu adalet mi? Morga kabul etmeyip çocuğumu tekrar sokağa atmaları acıma acı kattı. Zaten beton yığını üzerine düştüğü için kafası parçalanmıştı. Cenazeleri ceset torbasına koyup fotoğraflarını çekmişler, benim oğlumu neden sokağa atmışlar? Bu yapılır mı? İnsan ölü köpeği dışarıya atamaz, 15 yaşındaki çocuğu nasıl atarlar?”

‘KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ?’

Suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını sorusuna, “Kimi kime şikayet edeceğiz?” diye feryat eden Mullaoğlu, günlerce kendi kaderlerine terk edildiklerini kaydetti. Depremde ilk iki gün yıkık evlere girip yemek toplamaya çalıştıklarını anlatan Mullaoğlu, “Günlerce odun topladık ısınmak için. Terk edildik resmen cenazelerimizle. Kimi kime şikayet edeceğim? Bir battaniye bile getirmedi devlet. Biz Alevi olduğumuz için yanaşmadılar. Oğlumun sokağa terk edilmesine de bir kılıf bulurlar” diye tepki gösterdi.