Dersim’de şehit düşen gerillaların kimlikleri açıklandı

Dersim’de 5 Ekim 2019 tarihinde Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden üç kadın gerillanın kimlikleri açıklandı. 

Halk Savunma Güçleri Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Türk ordu tarafından 5 Ekim 2019 tarihinde Dersim’de düzenlenen hava saldırısında Emine Çiftçi (Dilan Cotkar), Beyan Dara (Melsa Tilora) ve Havva Baran (Amara Çiya) şehit düştü. 

Açıklamada şehit düşen gerillalar için şu bilgilere yer verildi: “Dilan yoldaşımız, 1986 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Dilan arkadaş çocuk yaşta PKK’nin bir yeniden yaratılış ve özgürlük hareketi olarak tanır ve çocuk yüreğini bununla büyütür. Yurtsever bir ailede şekillenen Dilan yoldaşımız, genç yaşta mevcut olan faşist Türk devlet sistemine karşı mücadele gerekliliğini anlar ve yaşamına ona göre yön vererek artık yürüttüğü mücadele çıtasını büyütme kararlılığı ile 2004 yılında PKK saflarına katılır. Katılımıyla halk gerçekliğindeki mücadele gerekliliğini anlayarak ve bu temel mücadelede derinleşmeyi çok kısa bir zamanda yakalayan bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Dilan arkadaş yurtsever özünü militanlaşma çizgisinde geliştirerek Önderlik gerçekliğini her zaman anlama çabasında olup ve bu gerçeklikle kendini eğiten geliştiren bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Kadın özgürlük ilkelerini yaşama ve yaşatma çabası ile Önderliğe ve kadına yoldaş olmanın sorumluluğunu her zaman taşımıştır. Halkımıza, tarihimize ve ülkemize yapılan saldırıların intikamcısı olma iddiası her zaman güçlü olan Dilan yoldaş düşmana öfkesini yaşama bağlılığı ve mücadeleci yapısı ile her zaman yansıtmıştır. Önder Apo’nun en yüce fedai eylemi olan PKK’nin fedailik çizgisindeki ruh ve anlam bütünlüğünü kendinde somutlaştırarak kendini devrim görevlerine adayan örnek bir militan olmuştur. Fedai özün getirdiği özellikler ile savaş sahalarında kalma istemiyle 2010 yılında mücadelemizde tarihi önemi olan Dersim alanına gitmiştir. Dersim’e yürüyüşü umut ve zafer yürüyüşü olarak anlamlandıran ve Dersim alanında kaldığı süre içerisinde de umut olmayı başaran bir pratiğin sahibi olmuştur. Örnek bir komutan ve yoldaş olan Dilan yoldaş çevresindeki tüm yoldaşların güvenini ve sevgisini kazanarak, bizlere PKK’deki örnek bir komuta yapısının nasıl olması gerektiğini gösteren öncü yoldaşlarımızdan biri olmuştur. 

Melsa yoldaş 1992’de Hakkari’de dünyaya gelmiş ve yurtsever bir ortamda büyümüştür. Genç yaşlarda PKK’yi tanıyan ve faşist işgalci TC devletinin soykırım uygulamalarına tanıklık eden Melsa yoldaş, düşmanın halkımıza uyguladığı zulme daha fazla sesiz kalmayarak 2010 yılında yönünü Kürdistan özgürlük dağlarına çevirmiştir. Her zaman Önderlik ideolojisiyle kendini eğitmiş ve görev aldığı her alanda büyük başarıların sahibi olmuştur. Şehitlerin mirası olan bu mücadele bayrağını zafere ulaştırmak için direniş mevzilerinde hep en önde yürümeyi ve direnmeyi esas almıştır. Melsa yoldaş başlamış olduğu mücadele maratonunda Dersim’de üstlendiği görev ve öncülük ettiği direnişle bu maratonu doruğa ulaştırmış, Özgür bir Kürdistan için tüm gücüyle mücadele etmiş ve bu uğurda şehadet anına kadar direniş mevzisinde bir adım bile geri atmamıştır.  

Amara yoldaş 1996 da Amed’de dünyaya gelmiş, yurtsever bir bilinç ile PKK direnişinin harmanlandığı bir ortamda büyümüştür. İşgalci TC devletinin inkar ve asimilasyon politikalarına karşı Kürdistan dağlarında özgürlük mücadelesinin temel bir gereklilik olduğunu görerek 2014 yılında Dersim’de gerilla saflarına katılmıştır. Mücadele tarihimizin en çetin döneminde, her türlü zorlu koşulda büyük bir inanç ve azimle mücadele etmiştir.  Amara yoldaşımız katıldığı ilk günden şehit olduğu ana kadar görev ve sorumluluklarını büyük bir fedakarlık ve Apocu fedai ruhla yerine getirmeyi başarmıştır. 
Rêber APO ve şehitlerin çizgisinde tereddütsüz bir şekilde yürüyen yoldaşlarımız, Kürt halkının hayallerini gerçekleştirmek için soluksuz bir mücadele yürütmüşlerdir. Ulusal ruhun gerekliğine uygun olarak, mekân ayrımı yapmadan Kürdistan’ın kutsal topraklarında Apocu militan çizgisinin sarsılmaz temsilcileri olmuşlardır. Şehitlerimiz, işgalci devletin on binlerce Kürdü soykırımdan geçirdiği Dersim coğrafyasında, düşmana direnerek, gerillacılığı geliştirerek, şehitler çizgisinde yürüyerek dosta ve düşmana bir kez Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın zafere kadar mücadeleden taviz vermeyeceğini göstermiştir. 
Bu temelde şehadete ulaşan Amara, Dilan ve Melsa yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor ve Kürdistan’da uygulanan faşizmi söküp atarak zafer bayrağımızı dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz.”