Devlet 'katil' Torosları Van’a sürdü

Van’da Beyaz Toros araçla dolaşan maskeli devlet güçleri, sokak ortasında vatandaşlara işkence yapıyor.

Van’ın iki mahallesinde 11 ve 12 Temmuz’da sokak ortasında iki kişi, Beyaz Toros araçtan inen maskeli güçlerin işkencesine maruz kaldı, kaçırılmaya çalışıldı. Saldırılar, yargıya taşındı.

Van’ın Hacıbekir ve Yalı mahallelerinde Beyaz Toros araçla dolaşan maskeli kişiler H.G. ve M.A. isimli yurttaşlara sokak ortasında işkence yaptı. ‘Sizi burada yaşatmayacağız, ya sevin ya terk edin’ diyen güçlerin saldırısına uğrayan M.A, maskeli kişilerin çevrede bulunan vatandaşların tepkileri üzerine hemen yakında bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne girdiğini söyledi.

‘YA SEV YA TERKET’ İŞKENCESİ

M.A, başından geçenleri şöyle anlattı: “Yalı Mahallesi’nde bulunan evimden çıkıp işime doğru giderken bir beyaz Renault/Toros araç önümde durdu. Ne olduğunu anlayamadan beni dövmeye başladılar. ‘Yat ulan yat’ diye bağırdılar. Yere yatmadım, çünkü niyetlerinin beni araca bindirip kaçırmak olduğunu düşündüm. O yüzden araca bindirmek istemelerine rağmen direnmeye başladım. O esnada içlerinden biri, ‘Ulan bu memleketi terk edeceksiniz, size yaşam haram, nefes almak bile haram’ diye bağırdı. Hakaret ve küfür ediyorlardı, ellerindeki coplarla beni dövmeye başladılar. O esnada çevrede vatandaşlar birikmeye başladı. Ben de yüksek sesle bağırınca panikleyip hemen yakında bulunan Çevik Kuvvet Karakolu’na girdiler. Hastanede tedavi oldum, darp raporumla yargıya başvurdum.”

XAÇORT MAHALLESİ’NDE DE

Buna benzer bir işkence yöntemi, Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’nde yaşayan H.G isimli yurttaşa da uygulandı. Evine giderken sokak ortasında maskeli kişiler tarafından darp edilen H. G, hastane de gördüğü kısa tedavinin ardından taburcu edildi. H.G, maskeli kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.