Devletin katlettiği DEP’li yöneticiler mezarları başında anıldı

Batman'da Türk devleti tarafından Eylül 1993'te katledilen DEP yöneticileri Habip Kılıç ile Metin Özdemir mezarları başında anıldı.

Demokrasi Partisi (DEP) PM üyesi Habip Kılıç  2 Eylül 1993'te katledilmişti. İki gün aradan sonra bu kez DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ile birlikte DEP İl Örgütü yöneticisi Metin Özdemir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Kılıç ve Özdemir, mezarları başında anıldı. Anma Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü'nün düzenledi.

Milletvekili Feleknas Uca, görevden alınarak yerine kayyım atanan Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Habip Kılıç’ın eşi Gülten Kılıç ile çok sayıda partili anmaya katıldı.

Habip Kılıç’ın eşi Gülten Kılıç, aradan geçen 28 yıla rağmen acılarının halen taze olduğunu belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.  

HDP'li Feleknas Uca,“Halkının özgürlüğü için direnenler sürekli devletin hedefinde oldu. Kılıç ve Özdemir de bunlardandı. Habip’i katledenler 2 gün sonra Sincar ve Özdemir’i katlettiler” dedi.

Uca, “Katliamı gerçekleştirenlerin amacı mücadelenin önünü tıkamaktı. Ancak o gün katledilen 3 kişi şuan milyonlar olmuş durumda. Bir kez daha belirtiyoruz onların mücadelesini milyonlar sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecek" diye ekledi.

HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulp, arkadaşlarının yaşamını yitirmelerinin üzerinden 28 yıl  geçmesine rağmen cinayetin aydınlatılmadığını belirtti.  Kulp, sorumluların bulunmadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kılıç ve Özemir’in mezarlarına karanfil bırakıldı.