Devrimci gençlerden tecride karşı bir dizi eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bir çok kentte kundaklama eylemleri düzenlediklerini bildirdi.

Her iki devrimci gençlik örgütü tarafından yapılan açıklamada, Öcalan üzerindeki tecrit ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin geçen hafta işkenceyi yok sayan kararına karşı kundaklama eylemleri yapıldığı belirtildi.

AİHM’in kararını kınayan gençlik örgütleri, “Komplonun 20.yılında olduğumuz ve bu uluslar arası komplonun ortağı olan AİHM’in vermiş olduğu karar tamamen egemenlerin kendi dayanışmaları sonucu ortaya çıkan bir karardır” dedi.

“Bizlerde bu kararı kınıyoruz ve bu kararı tanımadığımızı belirtiyoruz” diyen DGH ve DGHK, Almanya’da bedenini ateşe veren Kürt genci Ümit Acar’ın ailesine de başsağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye’de özgürlük ve demokrasi yanlısı herkese seslenen örgütler, “Türk devletinin bu vahşetine ve AKP’nin yapmış olduğu şiddete sessiz kalmamaya, ortak olmamaya” çağırdı.

Amaçlarının “özgür Önderlik, Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye” olduğunu ifade eden her iki hareket, gençlere de çağrıda bulundu:

“Bizler halkımızın fedaisi olarak önümüze çıkan her engeli aşacağız özgür yaşam dışında hiçbir şey kabul etmiyoruz (...) Gün toprağımızı halkımızı korumanın günüdür. Gün Önder Apo’nun üzerindeki ağır tecridi kırma zamanıdır. Devrim adına yapılan her türlü katkı bile bizi zafere götürür (...) Bizler yılmaz Kürt halkının çocukları ve Önder Apo‘nun fedaileri olarak tüm işgalci Türk ve onun işbirlikçilerine yaşamı dar edeceğiz. Bütün gençler bu doğrultuda hareket etmeli her yeri direniş ve Serhildan alanına çevirmelidir.”

BEŞ KENTTE KUNDAKLAMA EYLEMLERİ

Açıklamada 29 Eylül ile 4 Ekim arasında yapılan eylemlerin bilançosu da verildi. Bilançoya göre kundaklama eylemleri Samsun, İstanbul, İzmir, Muş ve Maraş’ta gerçekleşti. Gençlik hareketlerinin verdiği bilanço şöyle:

SAMSUN: 29 Eylül Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 19 Mayıs mahallesinde saat 02.30 aralığında Şehit Baran Mawa intikam birimimiz tarafından Mehmet akça ve oğulları Ö. A. ile İ. A. adındaki işbirlikçilere ait fındık deposu ateşe verilmiş, yangın sonucu depoda bulunan 40 ton fındığın çoğu büyük oranda kullanılmaz hale gelmiştir.

İSTANBUL: 30 Eylül’de Beyoğlu İstiklal mahallesinde Şehit Atakan Mahir intikam birimimiz tarafından bir araç ateşe verilmiş, yangın kısa sürede yayılarak aracı sarmış araç kullanılmaz hale gelmiştir.

1 Ekim’de Ümraniye’de Şehit Atakan Mahir intikam birimimiz tarafından 3 katlı bir sehpa imalathanesi ateşe verilmiş, yangın sonucu imalathanede bulunan çok sayıda malzeme kullanılmaz hale gelmiştir.

İZMİR: 30 Eylül’de İzmir’in Buca ilçesinde Şehit Baran Mawa intikam birimimiz tarafından A. Y. adındaki bir işbirlikçiye ait zücaciye dükkanı ateşe verilmiş, yangın kısa sürede 3 işyerine de sıçrayarak büyümüş ve uzun süre itfaiye ekipleri tarafından söndürülememiştir. Çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

MUŞ: 3 Ekim’de Muş’un Hasköy ilçesinde Şehit Atakan Mahir intikam birimimiz tarafından işbirlikçilere ait bir lastik deposu ateşe verilmiştir. Hasköy Belediyesi’nin yanı sıra Muş ve Korkut Belediyelerine bağlı İtfaiye ekipleri ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toma araçlarının da söndürmeye çalıştığı yangın, uzun süre kontrol altına alınamamış Muş Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet de yangının çıktığı bölgeye gelip incelemelerde bulunmuştur. 4-5 saatlik söndürme çalışmaları ardından lastiklerin tümü kullanılmaz hale gelmiş, yangın söndürülmüştür.

MARAŞ: 4 Ekim’de Maraş’ın Terziler sitesinde Şehit Baran Mawa intikam birimimiz tarafından R. E. adındaki işbirlikçi şahsa ait bir tekstil fabrikasının pamuk deposu ateşe verilmiştir. Uzun bir süre devam eden bu yangın Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından 50’den fazla araçla dört saatte söndürülmüştür. Yangın sonrası firma küle dönmüş bulunan tüm malzemeler kullanılmaz hale gelmiştir.

DGH ve DGKH Koordinasyonu, Ağustos ve Eylül aylarında da 20’yi aşkın eylem gerçekleştirdiklerini ve onlarca işbirlikçiyi cezalandırdıklarını açıklamıştı.