DFG'nin hak ihlali içeriklerine erişim engeli

DFG'nin gazetecilere ve haber erişimine yönelik hak ihlallerinin yer aldığı 4 içeriğine erişim engeli getirildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nin (DFG) internet sitesinde “Günlük ihlal tablosu” bölümünde yer alan 4 içeriğe erişim engeli getirildi. İstanbul Anadolu 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği ve Aydın 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararlar doğrultusunda, yayımlanan 4 içeriğe erişim engeli getirildi.

Erişim engeli getirilen içerikler şöyle:

"* Sermaye Piyasası Kurulu’nun bir önceki başkanı olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’ın, aralarındaki boşanma davası ile ilgili attığı tweetler hakkındaki haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin 19 Ağustos 2022 tarih ve 2022/1736 sayılı kararı ile erişime engellenmişti. Haberlerin erişime engellemesi hakkındaki haberler ve konu ile ilgili yapılan Birgün, T24 Oda Tv, Toplumsal ile Halk Tv'de yer alan diğer haberler de, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin 25 Ağustos 2022 tarih ve 2022/1776 sayılı kararı ile erişime engellendi.
* Evrensel gazetesinden Özer Akdemir’in haberine göre; Aydın’ın Köşk ilçesindeki Mezeköy köyünde bir jeotermal elektrik santrali (JES) şirketinin çalışmalarına tepki gösterilmesin diye kaymakam Tuğba Polat, köye giriş-çıkışları 7 gün boyunca yasakladı. Konuyla ilgili 28 Temmuz 2022 tarihli 'Köylüler JES’e Karşı Nöbete Devam Ediyor: Kaymakamdan Köy Muhtarlarına JES Tehdidi!' başlıklı Evrensel gazetesi haberiyle ilgili kaymakamın 1 Ağustos’ta yaptığı başvuru sonrasında, Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

* Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, eski MİT mensubu olduğu belirtilen Mehmet Ali Bal ve uyuşturucu ticaretinden uzunca bir süre tutuklu kalan Nizamedin Kahramanoğlu’nun çete kurarak bir iş kadınının hisselerini ve parasını almaya çalıştıklarının iddia edilmesi ve Ömer Faruk Aydıner hakkındaki dosyanın işlemden kaldırılması ile ilgili Cumhuriyet, T21, Tele1’de yayımlanan haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 18 Şubat 2021 tarih ve 2021/1277 sayılı kararı ile erişime engellendi.

* 'AKP’li avukatın rüşvetini yazan gazetecilerin davası görüldü' başlıklı haber."