DGH/DGK-H’den Egîd Civyan anısına eylemler

DGH ve DGK-H, şehit Egîd Civyan'ın anısına eylemler düzenledi, AKP-MHP iktidarı ve işbirlikçilerinden hesap soracağı mesajını verdi.

DGH ve DGK-H, şehit HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın anısına eylemler düzenledi.

DGH ve DGK-H tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7-17 Ekim tarihlerinde Şehit Eriş Mordem Birimleri tarafından Amed'in Farqin ilçesinde eylem düzenlendiği duyuruldu. Açıklamada, faşist-işbirlikçi kişi ve kurumlara eylem yapıldığı belirtilirken, "Egîd Civyan'ı eylemlerimizle yaşatacağız" denildi.

Eylemlerin ayrıntıları şöyle açıklandı:

"7 Ekim tarihinde saat 23.00 sıralarında Feridun Mahallesi'nde bulunan askeri alaya EYP ile eylem düzenlenmiştir.

10 Ekim tarihinde Fidankent'te bulunan baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda baz istasyonu imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

13 Ekim tarihinde saat 09.30 sıralarında Bağlar Mahallesi'nde bulunan bir AKP’li şahsın arabasına hasar verilerek, evine EYP ile eylem düzenlendi.

17 Ekim tarihinde akşam 21.00 sıralarında Sanayi sitesinde devriye gezen Ural tipi zırhlı araca EYP ile eylem düzenlendi. Eylemde zırhlı araç hasar alırken, cezalandırılan işgalci netleştirilemedi."

'EYLEMLERİMİZLE YAŞATACAĞIZ'

DGH ve DGK-H, açıklamasında şu mesajları da verdi:
"Gerçekleştirdiğimiz eylemlerden sonra alanlar polis ablukasına alınırken, eylemlerden sonra Şehit Eriş Mordem Birimimiz güvenli bir şekilde alanlardan çekilmiştir. Gerçekleştirdiğimiz eylemler şehit düşen HPG Komutanı Egîd Civyan'ın anısına gerçekleştirilmiş olup, bulunduğumuz tüm alanlarda eylemlerimizle Komutan Egîd Civyan'ı yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. AKP faşist devletinin politikalarının ve ajan işbirlikçi gibi yapılanmaların farkında olduğumuzu belirterek, bu kişi, kurum ve politikaların hesabını soracağımızı belirtiyoruz."