DGH ve DGK-H’den Batman ve Silvan'da eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H), Batman ve Silvan'da eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

DGH ve DGK-H, "Kızıl intikam" hamlesi kapsamında iki kentte eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yazılı açıklamaya göre Batman'daki eylemde Türk ordusuna askeri malzeme taşıyan bir araç hedeflendi. Amed'in Silvan ilçesinde ise uyuşturucu satıcılarına karşı el yapımı bomba ile eylem yapıldığı belirtildi.

Eylemlere ilişkin şu detaylar verildi: "26 Eylül tarihinde Ş. Xemgin Roj birimimiz tarafından Batman’ın Bağlar Mahallesinde işgalci Türk ordusunun askeri kışlasına malzeme taşıyan araç içindeki eşyalarla beraber ateşe verildi. Yapılan eylemde araç kullanılamaz hale gelirken içinde bulunan malzemelerde küle döndü. Eylemden sonra bölge işgalci güçler tarafından ablukaya alınırken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıktı.

27 Eylül tarihinde Farqin’de (Silvan) bulunan Kanîya Navin parkında uyuşturucu satan ve kullanan kişilere yönelik Ş. Faraşin Sidar birimimiz tarafından El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonrasında bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır."

Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: "Türk devletinin Kürdistan’daki işgal güçleri ve bu güçlere ait ne varsa hedefimizde olup Kızıl İntikam hamlemizin ateşinde boğulacaktır. Kürdistan’da işgalcilik adına hiç bir şey kalmayana kadar birimlerimiz her alanda eylemlerini sürdüreceğini belirtiyoruz. Bu işgalciliğe hizmet eden kişi ve kurumlar malları ve kendileri Kızıl İntikam hamlemizin öfkesiyle karşılaşıp onlara kan kusturacağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz. Gençliği ve toplumu yozlaştıran Türk devletinin özel savaş oyunlarına alet olan şahıslarda birimlerimiz tarafından cezalandırılacaktır."