Die Welt Ruken Demir’i yazdı!

Almanya’nın önde gelen günlük gazetelerinden Die Welt İzmir’de gözaltına alınan ve tutuklanan MA Muhabiri Ruken Demir’in gazetecilik mücadelesini konu alan bir yazıya yer verdi.

Die Welt gazetesi bir süredir “#Freethemall” başlığıyla dünya çapında tutuklu olan gazetecilerin hayat öykülerini anlatıyor. Gazete bugünkü sayısında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Kasım günü gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ruken Demir’e dikkat çekti..

JİN NEWS muhabiri Melike Aydın ile gözaltına alınan Demir, Erdoğan rejiminin mahkemeleri tarafından “örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla tutuklanmıştı. Die Welt ise Demir’in gazetecilik mesleği ve son olarak yaptığı haberlerden dolayı tutuklandığını ifade etti.

Die Welt ayrıca Demir’in gözaltına alınmasından kısa bir süre önce kadınlara yönelik şiddeti ve Kaz Dağı’ndaki protesto gösterilerini konu alan haberler yaptığına dikkat çekti. Demir’e özgürlük istenen haberde Türkiye’nin Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün basın özgürlüğünü ihlal eden ülkeler listesinin 157. sırasında yer aldığı hatırlatıldı.