Tunç, özgür basın çalışanlarının Kürdistan’daki savaşın tüm acımasızlığını canları pahasına takip ettikleri ifade ederek gerçeklerin kamuoyuna aktarılmasının Erdoğan rejimini rahatsız eden konuların başında geldiğini söyledi. DİHA muhabirlerinin bu nedenle bugün tutuklu olduğuna dikkat çeken Tunç, gazetecilerin “faşizmin alışagelmiş uygulamaları” ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN GAZETECİLER DE HEDEFTE
Erdoğan rejiminin kendilerine bağlılık temelinde çalışmayan basın ve medya çalışanlarını “örgüt üyeliği”, “örgüt propagandası” gibi suçlardan yargılayarak gerçekleri kararmaya çalıştıklarını anlatan Tunç, AKP hükümetinin dünyanın farklı ülkelerinden gelip Kürdistan’da görev yapan gazetecileri de hedef aldığını kaydetti.
Rejime bağlı gazete ve kanalların Kürdistan’dan geçtiği haberlere bazı akıl erdirmekte zorlandıklarını ifade eden Tunç, “daha birkaç gün önce bu paçavralardan biri de Cizre’de yaşlı bir amcanın ‘Allah devletimizden razı olsun, iyi ki devletimiz evlerimizi yıktı’ şeklinde sahte bir haber yaptılar. Ve bugün haberlerde bu haberin yalan olduğunu okudum. Türk devletine ve Erdoğan rejimine bağlı olarak Kürdistan’da görev yapan kirli savaşan niteliksiz muhabirler dünya kamuoyunda gerçekten alay konusu haline geldiler. Gerçekleri karartma adına yapmadıkları yalan haber kalmadı ve artık bunları herkes biliyor” şeklinde konuştu.
‘FAŞİST REJİM KARŞISINDA GÖNÜLLÜ MUHABİRLİK YAPMAYA HAZIRIZ’
Tunç, saldırılar ve tutuklamalar karşında özgür basın çalışanlarının hiçbir zaman yalnız olmayacağını vurgulayarak “bugün 90’lı yılları aratmayan bir süreç yaşanıyor. İktidarın savaş politikaları doğrultusunda Türkiye iç savaşa doğru sürükleniyor. Böylesi ağır bir süreçte Kürdistan’da görev yapan özgür basın çalışanları bizim için çok değerlidir. Çünkü onlar orada bizim gerçekten görmek, duymak, bilmek istediğimizi doğru bir şekilde bize aktarıyorlar. Yakın bir tarihte tutuklu gazeteci arkadaşlarımıza destek amaçlı bir kampanya başlattık. Faşist rejimin karşısında gerekirse bizler gönüllü muhabirlik yapmaya hazır hissedelim kendimizi. Mevcut iktidar DİHA muhabirlerini derhal serbest bırakılması gerekiyor” dedi.