DKP/BÖG: Ulaş Adalı yaşamını devrime adadı

DKP/BÖG, Ulaş Adalı'nın yaşamını devrime adadığını belirterek, halklara "Devrimci savaşa katılmaya, özgür bir dünya inşasına davet ediyoruz" diye seslendi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Komitesi, Ulaş Adalı'nın (Gökhan Taşyakan) şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "DKP/BÖG Merkez Komite üyesi ve HBDH kurucu kadrosu Ulaş Adalı (Gökhan Taşyakan) yoldaşı ölümsüzlüğe uğurlayışımızın 4. yılındayız. Dört yıldır onu her gün, her an yaşatan partimiz ve BÖG savaşçıları, tıpkı onun bir konuşmasında yaptığı çağrı gibi 'hesap sormaya', işçi sınıfının ve ezilen halkların kurtuluşu için savaşmaya devam ediyor" denildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Ulaş Adalı yoldaş, Türkiye işçi sınıfının sömürüden ve kölelikten kurtulacağı yegâne yol olan sosyalizmin yılmaz bir yürüyüşçüsü olarak, işçi sınıfının devrimci bir gerillası olarak, savaş sahasında ölümsüzleşti. O, barbar kapitalist düzenden tüm bağlarını koparmadan zafere dayalı bir devrimci savaş gerçekleşmeyeceğinin bilinciyle tüm yaşamını devrime ve partinin ihtiyaçlarına adadı. İşçi sınıfının devrimci savaşını yürütmeye aday olan partimizin, patronların devletine karşı başlattığı açık savaşın, meydan okumanın kurmaylığını yürüttü.
Ulaş Adalı yoldaş, kendi egemen devletinin de dahil olduğu emperyalizmin bölgede yürüttüğü işgal ve sömürgeci savaş sürecinde, bölge de IŞİD eliyle köleleştirilmeye çalışılan ezilen Kürt, Arap ve Türkmen halklarının yanında savaşçı, devrimci bir enternasyonalizmin bayrağını dalgalandırdı. Halkları birbirine düşmanlaştıran Türk devletinin 'sınır ötesi' sömürgeci cephelerine karşı ezilen halkların açtığı cephelere Türkiye işçi sınıfının bir devrimcisi olarak katılarak, ezilenlerin birliği ve birleşik mücadeleye ekilmiş, iki halkın ortak kurtuluşunu gösteren yolda bir tohum oldu.

'DEVRİMCİ SAVAŞ İLE ÖZGÜR DÜNYAYA!'

Bugün onun devrimci yaşam pratiği ve üstlendiği devrimci görevler tüm canlılığı ve yakıcılığı ile doğrulanarak devam ediyor. Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin birleşik devrim hattında yürütülmesi ihtiyacı, çürümüş ve çökmekte olan faşizmden kurtuluşun en gerçekçi yolunu gösteriyor. Yine çürümüş ve her türlü terör yöntemleriyle halklara, işçi sınıfına, kadınlara zulüm makinasına dönüşen faşizm karşısında devrimci savaş çizgisini ortaya koyarak taaruz devrimciliğinin, nihai olarak ayaklanmacı, kitleselleşmiş devrimci şiddetin bu düzene kalıcı son vermenin yegâne mücadele yöntemi olduğunu gösteriyor.
Partimiz bir kez daha Ulaş Adalı yoldaş şahsında tüm ölümsüz devrimcileri saygıyla anıyor, işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri insanlığın kurtuluşu yolunda yürüttüğümüz onurlu kavgaya katılarak zaferi hızlandırmaya, faşizmi ve kapitalizmi tarihin çöplüğüne gönderecek olan devrimci savaşa katılmaya, özgür bir dünya inşasına davet ediyoruz."