DKP/Birlik, Adalı'yı andı: Birleşik devrim mücadelesi büyütülmeli

Ulaş Adalı'yı anan DKP/Birlik, "Buzu kırıp yolu açmayı hedefleyen devrimci bir tarzı açığa çıkarmalı, faşizme karşı birleşik devrim için mücadeleyi yükseltmeliyiz" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik), Ulaş Adalı'nın şehadet yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

"Ulaş Adalı; yoldaşımız, arkadaşımız, komutanımızdı. Bir devrimciydi, devrimi hayatına yedirmiş; her an, her yerde yoldaşlığını hissedebildiğiniz biriydi. Umutları ve iddiaları vardı, inancı ve değerleri... Komünar kopuşun öncülerinden, kurucularındandı" denilen açıklamada, "Ulaş’ın Gezi barikatlarından Kobanê mevzilerine koşarak gelişinin bir nedeni vardı: Devrim! Türkiye halklarının devrim mücadelesinde bir sıçrama yaratmak, faşizmin kıyımdan geçirmeye niyetlendiği ezilen halkların yanında bir devrimci olarak saf tutmak, devrimin önderliğini yapacak bir devrimci savaş örgütünü inşa etmekti onu ve yoldaşlarını Kobanê’ye götüren" diye kaydedildi.

'BÜTÜNLÜKLÜ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLMELİ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Ulaş yoldaşın dediği gibi, günün görevi işçi sınıfı ve ezilenlerin cephesini örmek ve faşizme karşı bütünlüklü bir savaş yürütmektir.

 

Komünar, kendi devrimciliğini ilmek ilmek örendir. Kendini inşa ederek sokaklarda, gençliğin asiliğinde, kadınların öfkesinde, mücadelenin her yerinde komünar ruhunu yaratan, oldurandır. Olmazlarda sürüklenmeyen, nesnel koşullara teslim olmayan, Bedreddin yiğitleri gibi savaşandır. Buzu kırıp yolu açmayı hedefleyen devrimci bir tarzı açığa çıkarmalı, faşizme karşı birleşik devrim için mücadeleyi yükseltmeli, ölümsüzleşenlerimizin izinde devrim koşusunu büyütmeliyiz."