DKP/Birlik, Mayıs şehitlerini andı

Mayıs şehitlerini anan DKP/Birlik, şehitlerin yolundan yürüyeceği mesajını verdi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik)tarafından yapılan yazılı açıklamada, devrimci önderlerden İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitleri anıldı.
Açıklamada, "71 devrimci kopuşu, silahlı mücadele ve silahlı devrim fikrinin pratiğe geçirilmesidir. İktidar aygıtının zor yoluyla yıkımını ve yeni bir kuruculuğu işaret etmiştir.. İbrahim Kaypakkaya, direniş ve mücadele çıtasını hep yükseğe koymuştur. Buna aylar süren Diyarbakır zindanları tanıktır" denilerek, şunlar da kaydedildi:
"Yine bir 18 Mayıs’ta PKK öncü kadrolarından enternasyonalist devrimci Haki Karer, Antep’te bir provokasyon sonucu katledilir. 1977’de henüz PKK kuruluşunu ilan etmeden önce, Kürdistan devriminin tohumlarını saçmak için Kürdistan’a, Karadeniz’in bağrından kopup gelen bir devrimcidir Haki Karer.
Bir başka yıl, bir başka 18 Mayıs... 12 Eylülün karanlığını yırtmak için 1982 yılında, faşizmin karanlığının en koyu zamanlarında, zulmün buz kestiği Diyarbakır zindanında katliam boyutlarında yaşanan işkencelere karşı Dörtler, 18 Mayıs’ta, kendilerini ateş topuna dönüştürerek faşizmin üzerine yürür ve ölümsüzleşirler.  
Mayıs şehitlerini anıyor ve onların yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz."