Şehitler günü vesilesiyle bir araya gelen yüzlerce kişi Rus Parlamentosu önünde bedenlerini ateşe veren Ahmet Yıldırım ile Remzi Akkuş’u mezarları başında andı.
Yaroslavl yakınlarından geçen Dom Irmaðının kıyısında bulunan küçük şehitlikte düzenlenen törene Rusya’nın çeşitli yerlerinden gelen Kürtler ve Kürt kurum temsilcileriyle birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Ellerinde çelenkler KCK bayraklarıyla yürüyen kitle mezarlara karanfiller bırakıp saygı duruşunda bulundu.
Burada bir konuşma yapan Mezopotamya Kültür Derneði Başkanı Agit’e Fero, “En olaðan üstü koşullarda hayatlarını çekinmeden ortaya koyan bu insanlar yani şehitlerimiz bilincimizi, birliðimizi, onurumuzu ve özgürlüðümüzü yaratan eşsiz kahramanlardır” dedi.
Fero devamla şunları söyledi: ”Tayhan ( Ahmet Yıldırım) ile Jihat’ın ( Remzi Akkuş) bir imparatorluða hükmeden Rus Parlamentosunun önünde kendini cayır cayır yakarak onlara ve egemenlere bir ders verdi. Ve onlar gibi eşsiz kahramanlıklara imza atan Mayıs Ayı Şehitleri herkese bu halkın özgürlüðü için neler yapabileceðini göstermişlerdir. Sadece egemenlere deðil bize de ne yapmamız gerektiðini göstermişlerdir. Yani özgür ve onurlu bir gelecek için elinden geleni yapmayı. ”
Törende konuşma yapan Şehit Babası Ömer Amoyan ise, ”Onlar arkalarında sadece anılar ve acılar deðil onurlu bir miras bıraktılar” diyerek duygularını dile getirdi. Dengbej Paşa Efo okuduðu şiir ise herkese duygulu anlar yaşattı.
ANF NEWS AGENCY