DTK'den EĞİTİM SEN'in iş bırakma eylemine destek
DTK'den EĞİTİM SEN'in iş bırakma eylemine destek
DTK'den EĞİTİM SEN'in iş bırakma eylemine destek
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yazılı açıklama yaparak, EĞİTİM SEN'in 13 Şubat'ta 'laik - bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam' için düzenleyeceği iş bırakma eylemine destek verdiğini duyurdu.
AKP hükümetinin izlediği; halkları, inançları yok sayan tekçi yönetiminin yeni bir kriz daha yarattığına dikkat çekilen açıklamada, hükümetin, eğitim politikasıyla da 'tek tip insan' yaratmayı hedeflediği belirtildi. "Bu tek tip insan faşist ülkelerdeki iktidarların hedeflediği insan tipidir. AKP hükümeti bundan farklı olarak Türk ve Türkçü eğitimin yanı sıra tek inanç suniliği de katarak faşizmden daha öte bir politika izlemektedir" denilen açıklamada, 'tek inanç ve tek mezhep anlayışının, DAİŞ gibi topluma vahşet yaratan gruplara zihinsel temellik ettiği' vurgulandı.
"Son aylarda eğitim alanında zorunlu din dersi, eğitim şurası adı altında benimsenen kuralları Türkiye’de yaşayan halkların ve inançları doğal ve insani gerçekliklerine ters düşen gelişmelerdir. Özellikle tek dil, tek inançta ısrar eden bu gelişmeler Türkiye’nin geleceğine dair karamsar düşünmemize yok açmaktadır" eleştirisinin yapıldığı açıklamada, "Bu sebeple, genel olarak Alevi derneklerinin ve bilimsel, gerçek anlamda laik ve anadilde eğitimi savunan bilim ve eğitim emekçilerinin örgütü EGİTİM SEN gibi demokratik toplum örgütlerinin çaba, çalışma ve eylem programlarını anlamlı buluyoruz" denildi.
DTK'nin açıklamasında, 13 Şubat günü gerçekleştirilecek iş bırakma eylemi desteklenirken, eyleme katılım çağrısı yapıldı.