DTK’den Madımak açıklaması: Hesap verecekleri günler yakın!

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden Alevi aydınları , katliamın 26’ncı yıldönümünde andı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan DTK, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 35 Alevi aydını anarak, “Kürdistan ve Türkiye halklarına karşı yüzyıldır sürdürülen katliamcı, soykırımcı ve asimilasyoncu politika ve uygulamaların bir devamı olan Sivas katliamı, halklarımızın, inançlarına, ibadetlerine, kültürlerine, hafızalarına, esas olarak da, varlıklarına karşı gerçekleştirilmiş bir katliamdır” dedi.

Sivas katliamının “tek tip bir toplum yaratma politikasının sonucu” olduğunu ifade eden DTK, “Sivas katliamını gerçekleştiren katliamcı zihniyet, AKP-MHP faşist ittifakıyla karşımıza çıkmaktadır” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “İnsanları diri diri yakan DAİŞ çeteleri ile Sivas katliamını yapanların, aynı, faşist, ırkçı, kafatasçı ve insanlık düşmanı ideolojiden beslendikleri gün gibi açıktır.

Katliamın üzerinden 26. yıl geçmesine karşın, hala bir yüzleşmenin yapılmamış olması da doğrudan bu faşist iktidar blokunun katliam karşısındaki bakışlarını ve tercihlerini ele vermektedir.

Sivas Katliamını 26. yılında bir kez de şiddetle kınıyor, Sivas katliamını gerçekleştiren, göz yuman, teşvik eden bütün kirli ve karanlık odakların insanlık, evrensel hukuk ve adalet önünde yargılanıp hesap verecekleri günlerin yakın olduğuna olan inancımızı belirtmek istiyoruz.

Faşist diktatörlüğe karşı, ortak demokratik paydalar etrafında, bütün demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmeleri, Sivas katliamını gerçekleştirenlere verilecek en doğru ve en güçlü cevaptır. Türkiye ve Kürdistan halklarının en acil ihtiyacı ve beklentisinin de bu olduğu inancıyla; Sivas katliamında yaşamını yitiren bütün demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor; onların emaneti olan, Demokrasi, Adalet ve Özgürlük değerlerini yücelterek, mücadelemizi yükselteceğiz.”