DTK, HDK, HDP ve DBP depremzedeleri ziyaret etti

DTK, HDK, HDP ve DBP’lilerden oluşan bir heyet, Van’ın Başkale ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Heyette, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Musa Farisoğulları, HDP PM üyeleri, HDP’li Belediye Eşbaşkanları, il eşbaşkanları, il ve ilçe örgütleri yer aldı.

Heyet, 19 Şubat’ta 5.9 şiddetindeki iki depremin vurduğu Başkale mahallelerinde depremzedeleri ziyaret etti.

İlk olarak Özpınar (Elbis) Mahallesi’ne giden heyet burada 9 kişi için kurulan taziyeyi ziyaret etti ve başsağlığı dileğinde bulundu. Daha sonra bir kişinin hayatını kaybettiği Güvendik (Eleze) Mahallesi’nde depremzedelerle buluşan heyet, Gelenler (Qiratî), Böğrüpek (Xanîk) ve Kaşkol (Qaşqol) mahallelerini de ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında HDP’li belediyelerin gönderdiği yardım kamyonlarına el konulmasına tepki gösteren halk, HDP’den toplanan yardımları mahallelere ulaştırmalarını istedi.

Ziyaretler ardından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, Hiç bir yasal dayanağı olmadığı halde getirdiğimiz yardımlar engellendi. Geldik ve burada medyada yapıldığı söylenen çalışmaların yalan olduğunu gördük. İnsanlık adına burada bir şey yapılmamış hatta bazı köylere kimse bile gelmemiş. Burada askerden başka bir şey görmedik” dedi.

Mahallelere yeteri kadar çadırın gelmediği tepkisinde bulunan Şenoğlu, şöyle konuştu: “Bu mahallelerde Kızılay’ın tek tük pejmürde çadırları kurulmuş. Tüm bu acıya rağmen tutunmaya çalışan halkımız var. Bizler mutlaka yardımlarımızı bu halka ulaştıracağız. Deprem, çığ, sel doğanın yasalar ama burada yaşanan şeyler insanlığın yasaları değil. Kürt olunca insan dışılık daha da katmerleşiyor. Bunu burada gördük. Mağdur halkımızın tüm isyanını, çığlıklarını, itirazlarını tüm halklara anlatacağız. Tüm halklarımıza da her türlü engelleri aşarak desteklerini devam ettirmelerini istiyoruz.”