DTK: Rojava halkı insanlığın evrensel değerlerini savunuyor
DTK: Rojava halkı insanlığın evrensel değerlerini savunuyor
DTK: Rojava halkı insanlığın evrensel değerlerini savunuyor
Rojava’daki gelişmelere ilişkin bir açıklama yayınlayan DTK “10 gündür süren vahşi çeteci saldırılara kahramanca direnen Rojava Kürdistan halkı sadece kendi toprağını savunmuyor, insanlığın evrensel değerlerini de savunuyor. Sivil insanları kaçıran, kör şiddetle sonuç alabileceğini düşünen çeteci grupların sonuç alması imkânsızdır. Rojava halkı bu güçlerin amacına ulaşmasına izin vermeyecektir” dedi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yaptığı yazılı açıklamada Suriye’de uzun zamandır süren ve gittikçe daha kanlı bir hal alan iç savaşın tüm Ortadoğu’yu etkilemeye devam ettiğini belirtti. Bu kaos durumunda üçüncü çizgi olarak kendini ifade eden Rojava Kürtleri’nin temel demokratik kurumlarıyla, özgür bir gelecek inşa etmek üzere kendi öz yönetimlerini oluşturmaya çalıştığı da vurgulanan DTK açıklamasında, “Suriye’de devriminin birimci yıldönümünü kutlayan ve özgürlük ve barış adası haline gelen Rojava Kürdistan hem Baas diktatörlüğünün hem de insanlıktan nasibini almamış ve tüm Suriye halkına ihanet eden çeteci grupların saldırısına uğramaktadır. Türkiye başta olmak üzere uluslararası sistemde Rojava Kürdistan’ına siyasi ve ekonomik ambargo uygulamaktadır.
10 gündür süren vahşi çeteci saldırılara kahramanca direnen Rojava Kürdistan halkı sadece kendi toprağını savunmuyor, insanlığın evrensel değerlerini de savunuyor. Sivil insanları kaçıran, kör şiddetle sonuç alabileceğini düşünen çeteci grupların sonuç alması imkânsızdır. Rojava halkı bu güçlerin amacına ulaşmasına izin vermeyecektir. Bu saldırgan çetelere destek veren uluslar arası güçlerin tutumunu ise halkımız her zaman için lanetle anacaktır. Türkiye’nin de bugüne kadarki tavrının terk ederek Rojava Kürdistan’ına yönelik sınır kapılarını insani ve diplomatik girişimler için açması gerekmektedir” dedi.
Uluslararası sistemin meşru, demokratik olan ve Kürt Yüksek Konseyi’nde ifadesini bulan Rojava Kürdistan’ının iradesini tanıması gerektiği de vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “Suriye ile ilgili her uluslararası toplantıya Kürt Yüksek Konseyi davet edilmelidir.
Her yerde Rojava Devrimi’nin yıldönümünü kutlayan halkımız bu konuda açık olarak taraftır. Rojava halkının geleceği, özgürlüğü tüm Kürt halkını etkilemektedir. Halkımız Rojavalı kardeşlerinden ayrı düşünmemekte ve onların acısını en derinden hissetmektedir. Rojava Kürdistanı için yapılan insani kampanyaları desteklemektedir. Rojava Devrimini halkımız her açıdan sahiplenmektedir, sahiplenecektir. Fakat sadece gönül bağı gelinen aşamada yetersiz kalmaktadır. Halkımız Rojava’ya desteğini maddi ve siyasi olarak tüm dünyaya göstermesi gerekmektedir.
DTK her açıdan Rojava Kürdistan’ın iradesinin yanındadır. Bu temelde tüm halkımızı, bileşenlerimizi Rojava Kürdistan’ın etrafında kenetlenmeye, seferberlik ruhuyla Rojava Kürdistan’ına maddi ve siyasi desteği sunmaya çağırıyoruz.”