Düzce Cezaevi’nde tutsaklara işkence

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların, son zamanlarda sık sık gardiyanların işkencesine maruz kaldığı, iletişim haklarının ise engellendiği öğrenildi.

Daha 17 yaşındayken Amed’te tutuklanan ve hakkında 5 yıl 3 ay hapis cezası verilen Abdullah Kaya’nın (21) geçtiğimiz günlerde İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi’nden sürgün gittiği Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülürken işkence gördüğü ortaya çıktı. Hem sürgün esnasında hem de cezaevine girişte gardiyanlar tarafından darp edilen Kaya, durumu ailesine anlattı. Kaya, sadece kendisinin değil, daha birçok tutsağın da aynı işkence ve insanlık dışı muamelelere tabi tutulduğunu aktardı.

‘OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİNDEN KAYGILIYIM’

Görüşe giden baba Kemal Kaya, çocuğunun sürekli darp edildiğini öğrendiğini, çocuğunun vücudunda darp ve işkence izleri gördüğünü aktardı. O günden sonra telefon ve açık görüş hakkının engellendiğini söyleyen Kaya, “Cezaevi keyfi bir şekilde tutsaklara yaklaşıyor. Yaşananlar karşısında çaresiziz. Mahkemeye başvuramıyoruz. Oğlumun can güvenliğinden kaygılıyım” dedi.

Aile hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği Amed Şubesi’ne başvurdu.