Edirne’de göçmen trajedisi: 10 ölü

Edirne'nin Meriç ilçesinde göçmenleri taşıyan bir aracın kaza yapması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Alınan bilgilere göre, kaza Meriç’e bağlı Artezyen Caddesi’nde meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen panelvan sürücüsünün, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptığı belirtiliyor.

Yetkililer, kazada 10 göçmenin öldüğü, 30’unun yaralandığını bildirdi.

Meriç ilçesi, Meriç nehri kıyısında bulunuyor. Meriç, Türkiye ile Yunanistan arasında doğal bir sınırı oluşturuyor. Yıllardır, göçmenler hayatları pahasına bu nehri geçerek Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor.

Türkiye’den Yunanistan’a son aylarda geçişler yeniden artış göstermeye başladı. 2018 yılında 11 bini aşkın kişi Türkiye-Yunan sınırını geçti. 2017 ile kıyaslandığında göç akışının üçe katlandığı gözleniyor.

17 Haziran günü Bodrum açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye ile AB arasında 2016’da Avrupa’ya göç akışını durdurmak amacıyla çok tartışmalı bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma ardından 2015’de Avrupa’ya çıkan göçmen sayısı 875 bin iken, 2017 ve 2018 yılında 40 bine düştü.

Uluslararası Göç Örgütü’ne göre yılın başından bu yana Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan en az 555 kişi hayatını kaybetti.