'Ege Bölgesi'ndeki cezaevleri risk altında'

TUHAY-DER eşbaşkanları, cezaevlerinin risk altında olduğu uyarısında bulundu, Öcalan ve tüm siyasilerin bırakılması gerektiğini belirtti.

Ege Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) eşbaşkanları Ahmet Ertaş ve Fevziye Polat, infaz düzenlemesinin siyasi tutsakları kapsamamasına tepki gösterdi.

'DÜNYA VİRÜSLE, İKTİDAR KÜRTLERLE SAVAŞIYOR'

Ertaş, "Bir paket çıkacaksa başta cezaevlerinde bulunan siyasi tutuklular için çıkarılmalıdır. Bu insanlar düşünce ifadesi kapsamında siyasi iktidarlar tarafından cezaevlerinde rehin alındı. Hükümet ne yapıyor? Taciz, tecavüz faili ve katilleri dışarı çıkarmanın peşinde. Koronavirüs bütün dünyada etkisi altına aldı. Dünya virüs ile savaşırken iktidar koltuğu için başta Kürtlerle savaşıyor" dedi.

'TEMİZLİK MALZEMESİNE ULAŞAMIYORLAR'

Ege Bölgesi’ndeki cezaevlerinde yakınları bulunan ailelerin kendilerine ulaşarak cezaevlerindeki sorunları anlattığını belirten Ertaş, şunları aktardı: "Ailelerine cezaevlerinde temizlik malzemeleri, eldiven, maske ve dezenfektana ulaşmakta zorlandıklarını belirtiyorlar. Cezaevi kantininde temizlik malzemeleri fahiş fiyatlara satılıyor. Odaların, koğuşların ve ortak alanın sık sık dezenfektan edilmesi gerekirken bu yapılmıyor. Cezaevi idaresi tarafından 5 maske 7,5 TL’ye satılıyor. Hal böyle olunca tutuklular virüse karşı kendini koruyamıyor ve cezaevleri tutuklular için çok büyük risk barındırıyor."

'EN BAŞTA ÖCALAN TAHLİYE EDİLMELİ'

Ertaş, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı, "Özellikle İmralı adasında koşulların ve şartların çok ağır olduğu bir ortamda Kürt halk önderi yalnız olarak kalıyor. Sayın Öcalan için ayrı tedbirlerin alınması gerekir" dedi.
Ertaş, Ege Bölgesi’nde 300’e yakın hasta tutsak olduğuna ve derhal bırakılmaları gerektiğine dikkat çekti.

POLAT: KOĞUŞLAR DOLU!

Ege TUHAY-DER Eşbaşkanı Fevziye Polat da hükümetin cezaevlerinde koronavirüse karşı yeterli önemleri almadığını, siyasi tutsakları kaderlerine terk etmek istediğini vurguladı.
Polat, "Şu an Ege Bölgesi’ndeki cezaevlerinde bir koğuşta 20 kişi kalıyor. Maalesef salgın sürecine hiçbir tutuklu direnemez" diye uyardı.