Enerji-Sen Sabancı’ya 9’una kadar süre verdi

Direnişlerini İstanbul’a taşıyan Enerji işçileri, polisin tüm engellemelerine rağmen barikatları aşıp açıklama yaptı ve Sabancı’yı uyardı.

DİSK/Enerji-Sen’e üye oldukları için işten atılan EnerjiSA işçilerinin direnişi sürüyor.

İşten atmaları protesto etmek için Enerji-Sen öncülüğünde Ankara’dan yürüyüş başlatan Enerji işçileri, İstanbul’a ulaştı. Levent 4 ‘teki Sabancı Center önüne yürümek isteyen sendika yöneticileri ve işçiler, polis tarafından engellendi. Tüm engellemelere rağmen önlerine konulan barikatları aşa aşa yürüyen işçiler, açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Umut-Sen Sözcüsü Ayşe Büşra Yılmaz, DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ve çok sayıda demokratik kitle örgütünün destek verdiği eylemde söz alan Enerji-Sen kurucu üyelerinden Kamil Kartal, "Biz emek üreterek, ürettiğimiz emeğin karşılığıyla çoluğumuzu, çocuğumuzu insanca yaşatmak istiyoruz. Bir iş yerinde çalışırken ertesi gün işten atılma korkusuyla o iş yerine gitmek istemiyoruz" dedi.

Enerji-Sen üyesi Osman Çokaman, işçilerin geri işe alınması için mücadele yürüttüklerini hatırlatarak, "Sorularımızı burada da soracağız, haklarımızı burada da talep edeceğiz. Ama en çok da işçi arkadaşlarımız, yıllardır iş kazalarında yaralanan, hayatını kaybeden direk tepelerinde kentleri aydınlatmak için uğraşan, trafolara giren, arızalarını gideren, afet bölgelerinde gece gündüz çalışan enerji işçisi arkadaşlarımız konuşacak" diye konuştu.

Direnişte olan işçilerden Bekir Ayatlı, artık gözlerinin açıldığını ve hiçbir engellemeye geçit vermeyeceklerini vurguladı.

Sermayenin korkmaya başladığını kaydeden işçi, “ Elimize, ayağımıza vurulan prangaları kırdık. Burada film çekmiyoruz. 30 gündür direniyoruz ve direnmeye de devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Sabancı’yı, “ 9’una kadar size süre, bayram dönüşü işçiler işbaşı yapmazsa bu kapının önünde kalıcı olmaya geliyoruz. İşimizi ve ekmeğimizi de geri almadan geri dönmeyeceğiz” uyarısını yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, Sabancı yetkilileriyle görüşmek üzere girişimlerinin olduğunu aktararak, işçiler işe iade edilene kadar yanlarında olacaklarını kaydetti.