Enternasyonalist Özgürlük Taburu, Ceren Güneş'i andı

Enternasyonalist Özgürlük Taburu Komutanlığı, Rojava'da şehit düşen Ceren Güneş'i anarak, "İşgalcilere geçit vermeyeceğiz" dedi.

Enternasyonalist Özgürlük Taburu Komutanlığı, komutanlarından, Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik MK üyesi Ceren Güneş'in (Özge Aydın) Rojava'da şehit düşmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı.

'DÜZENİ REDDETTİ, DEVRİME KOŞTU...'

Açıklamada, Türk devletinin işgalci saldırılarına dikkat çekilerek, "Ceren yoldaş, işgal saldırılarının başından beri mevziden mevziye, dur duraksız bir savaş pratiğiyle tüm yoldaşlarına örnek oldu. Harcına ölümsüzlerimizin düşlerini kattığımız devrimimiz saldırı altındayken durmak nedir bilmedi. Yorulmadı. Dinlenmedi. Savaşın en sert anlarında dahi ne devrimci çoşkusunu ne yüzündeki gülümseyişini eksiltlmedi. Tıpkı düzenin vadettiği her şeyi reddedip devrime koşuşunda olduğu gibi sergilediği savaş pratiğiyle de cüretliydi" denildi.
Enternasyonalist Özgürlük Taburu Komutanlığı, "Ceren yoldaşın mevzisindeyiz. Bir adım dahi geride değil, onun ölümsüzlüğe yürüdüğü yerdeyiz" diyerek, işgalcilere geçit vermeyeceğini vurguladı.