Erdoğan ile Akil İnsanlar'ın toplantısı başladı

Erdoğan ile Akil İnsanlar'ın toplantısı başladı

Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan ile toplantısı başladı. Toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.
Akil İnsanlar Heyeti, çalışma sürelerinin tamamlanmasının ardından, hazırladıkları raporları hükümete sunmak için Başbakan Erdoğan ile görüşüyor. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantı başladı.

 Toplantıya heyette yer alan yazar Murat Belge, Prof. Dr. Baskın Oran, Mustafa Kumlu ve Arzuhan Doğan Yalçındağ katılmadı. Murat Belge, Gezi Parkı direnişine karşı Başbakan'ın kullandığı dili eleştirdiği için Akil İnsanlar Heyeti'nden ayrılması nedeniyle toplantıya katılmazken, Mustafa Kumlu ve Arzuhan Doğan Yalçındağ toplantıya katılmama sebepleri öğrenilemedi.

Devam eden toplantıya Başbakan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da katıldı.

Heyet, 7 bölgeden hazırladıkları raporları Erdoğan'a sunacak. Her raporun ortalama 25-30 sayfa olduğu öğrenildi. Görüşmede, Heyet'in 60 binden fazla kişiyle görüştüğü ve yine 300'den fazla toplantı düzenlediği açıklandı. Özet sunumlar yapmak için söz alarak raporlarını anlatacak olan Heyet, öneri ve eleştirilerini de dile getirecek. 

ANF'ye konuşan Akil İnsanlar Heyeti'nden, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Kürt Halk Önderi Öcalan ile de görüşmek istediklerini açıklamıştı.