Erdoğan kurmaylarıyla ‘süreci’ görüştü
Erdoğan kurmaylarıyla ‘süreci’ görüştü
Erdoğan kurmaylarıyla ‘süreci’ görüştü
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın BDP heyeti ile yaptığı görüşme ardından Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarıyla ‘süreci’ görüşmek üzere 4 saat süren bir toplantı yaptı.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan BDP heyetinin dün İmralı Adası’na giderek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmesi ardından Ankara’da hareketli saatler yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, BDP heyetinin adadan dönmesinden sonra Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konut’unda kurmayları ile bir araya geldi.
Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.
Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Erdoğan kurmayları ile Öcalan tarafından başlatılan Kürt sorunundaki çözüm sürecindeki gelişmeleri görüştüğü bildirildi.