Eren, polis şiddetine maruz kalırken, kalp krizi geçirdi ve yaşamını yitirdi

Mersin’in Akdeniz ilçesi mahallerinin her gece zırhlı araçlarla ablukaya alınmasına tepki gösteren Murat Eren'in polisler tarafından darp edildiği esnada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

17 Aralık gecesi Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'ne zırhlı araçlarla giren polis, uzun namlulu silahlarla köşe başlarını tutmaya başladı. Bu sırada sokaktan geçmekte olan iki çocuk babası Murat Eren, sokakta bulunanlara evlerine girmesi yönünde uyarı yapan polislere, "Yeter l.. nedir her gün buralara giriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.


Bunun üzerine bir grup polisin zırhlı araca bindirerek darp ettiği Eren'in kalp krizi geçirdiği belirtiliyor. Fenalaşması üzerine polisler tarafından hastaneye kaldırılan Eren'in yaşamını yitirdiği öğrenildi. Öğlen saatlerinde toprağa verilen Eren için evinin önünde kurulan taziyenin polisler tarafından ablukaya alındığı öğrenildi.

Konuya dair Mersin Valiliği ve Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.